MILORAD PUPOVAC

'Hrvatska i Srbija su poput Njemačke i Francuske'

16.01.2013 u 17:39

Bionic
Reading

'Dobro je što su se sastali premijeri Dačić i Milanović, a nadamo se skorom sastanku predsjednika Josipovića i Nikolića', komentirao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac susret vodećih ljudi Srbije i Hrvatske

'Dobro je što je došlo do sastanka, dobro je što je premijer Zoran Milanović putovao u Beograd. Bio je dobar raspored tema i dobar je dogovoreni dnevni red', ocijenio je Milorad Pupovac. Dodao je da su odnosi između Hrvatske i Srbije ključni za odnose u cijeloj regiji.

'O njima ovisi stabilnost tih odnosa, o njima ovisi obnova povjerenja. Zbog toga su hrvatsko-srpski odnosi usporedivi s odnosima između nekih drugih, većih europskih naroda o kojima je ovisila stabilnost unutareuropskih odnosa, kao što je, recimo, između Njemačke i Francuske ili Njemačke i Poljske', rekao je Pupovac.

Otvorena pitanja među kojima su i tužbe za genocid moraju se rješavati i vlade moraju pronaći suglasnost, a ako se žele uključiti i predsjednici, tim bolje. Tako je Pupovac komentirao riječi predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Milanovićev posjet nije posve iskren jer je Hrvatska podigla tužbu za genocid.

'Bilo bi dobro da je došlo do susreta Nikolić-Josipović, ali budući da nije, onda je vrlo dobro da je došlo do susreta između Milanovića i Dačića, a nadamo se da će do susreta predsjednika doći u nekom skorom vremenu i da se neće trebati dugo čekati na to', rekao je Pupovac.