SMJENA FINANCIJSKOG DIREKTORA

HRT: Umjesto Škore Zoran Mihajlović

04.11.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije na čelu s glavnim ravnateljem Vanjom Sutlićem u utorak je smijenilo rukovoditelja općih i zajedničkih poslova HRT-a Ivana Škoru i na njegovo mjesto imenovalo Zorana Mihajlovića, doznaje tportal

ZAGREB - Informacije o smjeni Ivana Škore potvrđene su nam sinoć iz više izvora, a danas smo doznali i ime novog direktora Zorana Mihajlovića. Prema neslužbenim informacijama Mihajlović je blizak Nenadu Staziću (SDP). Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer ne odgovara na pozive, pa će službeno očitovanje o tim navodima vjerojatno stići tek danas.

Ignoriranje novinara

Janos Roemer cijeli je utorak, nakon sjednice Ravnateljstva, ignorirao novinare. Na pitanje što je sotkazima HRT-ovcima koji su 'provalili' Vanju Sutlića uzvratio je da ćeodgovoriti kada bude nešto znao, iako je u tom trenutku već bilopoznato da će se novinarima uputiti pisana upozorenja pred otkaz.

Ivan Škoro nije se večeras želio očitovati o tome je li smijenjen. 'Ne mogu vam ništa potvrditi, nemojte mi zamjeriti što vam tako odgovaram', kratko je rekao Škoro.

Vijest se brzo proširila Prisavljem, ali navodnu Škorinu smjenu nitko ne želi otvoreno komentirati. U svjetlu prijetećih otkaza Leli Knežević, Sanji Mikleušević Pavić, Maji Sever i Robertu Zuberu koji su upozorili na navodne uvrede Vanje Sutlića na račun novinarke Ivane Dragičević Veličković, većina sugovornika smatra da nije riječ o krucijalnoj stvari. Moguću smjenu Škore objašnjavaju time što se Vanja Sutlić našao pod pritiskom premijerke Jadranke Kosor da do sjednice Programskog vijeća HRT-a, koja će se održati u petak, povuče neke konkretne poteze u smjeru čišćenja Prisavlja ili da se, u suprotnom, udalji s javne televizije.

'Škoro je blizak ravnatelju Hrvatske televizije Blagi Markoti, pa se njegova smjena može tumačiti i napadom na Markotu. Očito je riječ o borbi struja, ali ovo nije struja koja je napravila najviše štete u cijeloj priči', rekao je jedan od sugovornika. 

Uzme li se u obzir informacija da je premijerka Kosor ljuta zbog toga što se HRT oglušio na poziv javnim poduzećima da podnesu plan ušteda, moguće je i da je Sutlić odlučio ponuditi Škorinu glavu na pladnju, premda se sam nedavno pohvalio da je financijska situacija na HRT-u bolja nego u ostalim javnim poduzećima.