NEMA JE U JESENSKOJ SHEMI

HRT ukida emisiju 'Hrvatska uživo'

11.09.2017 u 13:28

Bionic
Reading

Sasvim neočekivano, uoči sutrašnje prezentacije nove programske sheme HRT-a, odjeknula je vijest da se ukida HTV-ova emisija 'Hrvatska uživo' (HUŽ)

Emisija se, doznaje Večernji list,  sve do danas ujutro nalazila u Godišnjem planu proizvodnje HRT-a, štoviše njeni su urednici i voditelji bili pozvani na sutrašnju prezentaciju nove sheme, a onda se jutros dogodilo da su ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić, šefica prisavskog Informativno-medijskog servisa Katarina Periša Čakarun i glavni urednik Prvog programa HTV-a Bruno Kovačević obavijestili urednicu redakcije 'Hrvatske uživo' Maju Sever da se emisija emitira još ovaj tjedan te da se nakon toga ukida. Navodno, informacija o ukidanju izrečena je bez ikakvog objašnjenja.

Od idućeg tjedna u dosadašnjem terminu HUŽ-a trebala bi krenuti nova zabavno-mozaična emisija 'Kod nas doma' koju će voditi Barbara Kolar i Iva Šulentić. Zanimljivo, kolege s Prisavlja kažu da je ta emisija u novoj shemi bila raspoređena na Drugi program HTV-a oko 18 sati, a onda je jutros premještena u termin 'Hrvatske uživo'.

S HRT-a za Telegram kažu da su im gledatelji, prema podacima koje su prikupili tijekom posljednjih nekoliko godina, zamjerali da u poslijepodnevnom terminu prevladavaju politički sadržaji u njihovom programu.

'Kako bismo se što uspješnije prilagodili potrebama gledatelja, programsko vodstvo odlučilo je da će Hrvatska radiotelevizija tijekom poslijepodnevnoga rasporeda, umjesto jedne, od ponedjeljka 18. rujna 2017. godine emitirati dvije mozaične emisije. Prva emisija bit će na rasporedu od 15.00 do 15.50, a druga emisija emitirat će se od 17.20 do 18.05', navode iz HRT-a u odgovoru za Telegram.