'ETIČNI I LOJALNI'

HRT traži 17 novih urednika i četiri nova ravnatelja

06.03.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Najveći javni medijski servis, Hrvatska radiotelevizija, raspisao je natječaj za glavne urednike i ravnatelje

'Hrvatska radiotelevizija dio je europske kulturne stečevine javnih medijskih servisa osnovanih da bi služili društvu, stvarali javno dobro i bili jamac razvoja demokratskog društva', navedeno je u natječaju raspisanom za ravnatelje Programa, Produkcije, Tehnologije i Poslovanja HRT-a.

Ravnatelji se biraju na mandat od pet godina, a od njih se očekuje da omoguće HRT-u da 'svojim kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom i uslugama čuva i promiče europske vrijednosti i temeljna ljudska prava, nacionalne i kulturne vrijednosti, pridonosi stvaranju modernoga hrvatskog društva i svakom pojedincu pomaže da pronađe svoje mjesto u današnjem okružju'.

Od ravnatelja se traži najmanje deset godina radnog iskustva, aktivno znanje svjetskog jezika, visoka stručna sprema i organizacijske te upravljačke sposobnosti.

Također na mandate od pet godina biraju se glavni urednici sva četiri televizijska programa, tri radijska, urednik Novih medija te lokalnih postaja kao što su Radio Osijek, Radio Sljeme, Radio Pula, Radio Rijeka, Radio Knin, Radio Zadar, Radio Split i Radio Dubrovnik.

Neki od uvjeta za urednike su: hrvatsko državljanstvo, visoka stručna sprema, pet godina iskustva na uređivačkim pozicijama i aktivno znanje svjetskoga jezika.

'HRT promiče univerzalnost, neovisnost, izvrsnost, raznolikost, odgovornost i inovativnost kao profesionalne vrijednosti te poziva sve kandidate koji su spremni svojom etičnošću i lojalnošću pridonijeti daljnjem jačanju HRT-a kao nezavisnog javnog medijskog servisa', navodi se u natječaju.