PRIJENOS SVIH 64 UTAKMICA

HRT spreman za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

12.05.2014 u 19:38

Bionic
Reading

U 'Studiju 10' Hrvatske radio televizije danas je predstavljen najatraktivniji i najisčekivaniji sportski spektakl godine, prijenos Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu

Projekt 'Brazil 2014.' predstavio je Drago Ćosić koji je istaknuo kako će HRT prenositi sva 64 susreta, te da će na njemu ukupno biti angažirano 150 djelatnika, od toga 26 u Brazilu.

'U zagrebačkom studiju skupinu sjajnih nogometnih stručnjaka i novinara Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriu i Antona Samovojsku kao urednici i voditelji predvodit će Bruno Kovačević i Viki Ivanović. Naravno, tu će biti i nezaobilazni Mateo Beusan s rubrikom 'Oko sokolovo'', kazao je Ćosić, koji će uz Stjepana Baloga, Marka Šapita, Krešimira Čampu i Sašu Sušeca, prenositi utakmice iz Brazila. Djelatnici HTV-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionima gdje će igrati 'vatreni', a ta zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno Srđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima.

U 'International broadcasting centru' u Rio de Janeiru nalazit će se osam djelatnika HRT-a koji će pripremati brojne priloge i reportaže, najave susreta, konferencije za novinare i intervjue. Uz to, novinar Dragan Nikolić te snimatelj i montažer Bojan Draksler, lutat će bespućima brazilske zbilje i donositi priče o toj čudesnoj zemlji, njezinim ljudima, običajima, ekonomiji, gospodarstvu i Hrvatima koji ondje žive.

Hrvatski radio također će prenositi sve 64 utakmice. Svakodnevno će na Drugom programu HRA biti emisije od 18 do 24 sata, a nakon toga slušatelji će moći pratiti utakmicu koja počinje u ponoć.

'Projekt 'Brazil 2014' istodobno je i prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim mogućim platformama i razinama. Osim izravnih prijenosa u HD formatu i to u normalnom DVBT standardu te live streama, prvi puta jedan tako veliki događaj naći će se i na zaslonima tzv. pametnih mobitela s posebnom aplikacijom', dodao je Ćosić.

Ova usluga kreće na dan HRT-a 15. svibnja i bit će ograničena na područje Republike Hrvatske. Radi se o eksperimentalnoj usluzi, a za korištenje je potrebno preuzimanje aplikacije putem distribucijskih kanala Google Playa i ITunesa. Nakon registracije putem službene web stranice HRT-a svi budući korisnici imat će mogućnost praćenja tv i radijskih sadržaja te svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva uz još mnogo drugih atraktivnih sadržaja.