ORFEJ PRED LIKVIDACIJOM

HRT počinje dijeliti otkaze?!

22.02.2010 u 17:05

Bionic
Reading

Stečaj s preustrojem ili stečaj s likvidacijom, to su, čini se, jedine dvije opcije koje čekaju Orfej, tvrtku kćer u vlasništvu HRT-a, koja je očito postala prevelik teret Prisavlju. Naime, Orfej već godinama vuče dugovanja koja su, kako doznajmo, danas dosegnula gotovo deset milijuna kuna i kad stvar dođe u ruke stečajnog upravitelja vrlo je izgledno da će se petnaest zaposlenih naći na ulici među kojima su i direktor Željko Mesar i izvršni direktor Tomislav Marčinko

No nije nemoguće da se tvrtka preustroji, jer dobar dio javnih RTV kuća u Europi ima tvrtke kćeri koje se bave nekim vidom poslovanja za matičnu kuću.

'HRT je kao naš vlasnik donio odluku kakvu je donio. Zbilja ne znam zašto je ona sada stigla i zašto su čelni ljudi odlučili da idemo u stečaj. Ispada da im je smetalo što smo ušli u konzorcij Arena poslovno upravljanje, a tvrdim da je to bio dobar potez.

Od ljeta se pričalo o tom konzorciju i nitko se iz kuće nije bunio. Zašto se to sada dogodilo, zbilja ne znam. Ja sam sastavio cijeli elaborat koji nitko očito nije pogledao', tvrdi direktor Orfeja Željko Mesar koji je na toj poziciji od prošle godine.

Na pitanje je li stečaj pokrenut zbog priča prema kojima Orfej, koji za HRT nabavlja statiste te usluge naplaćuje puno više od stvarne cijene na tržištu, Mesar tvrdi da 'je tvrtka kojoj je na čelu sve radila prema slovu zakona'.

'Jedina istina je da smo radili sve po zakonu. Druge su tvrtke koje se bavile tim poslom možda statiste plaćale na ruke, pa smo možda mi zbog toga izgledali skuplji', zaključio je Mesar

Više od toga u kojem će smjeru stečaj Orfeja ići važnije je da se u lipu utvrdi minus tvrtke kćeri,otkad je ona u stvari postala gubitaš i tko bi za taj gubitak trebaoodgovarati.