PRVI POTPREDSJEDNIK NA UDARU

HRID Drage Prgometa za opoziv Karamarka

01.06.2016 u 20:31

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) u srijedu je jednoglasno odlučilo podržati prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, priopćeno je iz te stranke.

Predsjedništvo Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) donijelo je jednoglasnu odluku kojom će podržati zahtjev za opozivom prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka u Hrvatskom saboru. Stav Predsjedništva je kako je politička odgovornost gospodina Karamarka onemogućavajući faktor normalnog funkcioniranja Vlade i sprovođenja nužnih reformi, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HRID-a i saborski zastupnik Drago Prgomet.

Hrvatski je sabor proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku. Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov zastupnik Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke 'Drimia' u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, 'u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana'.