bauk se pita zašto

Hrelja prešao u vladajuće, a ostao na mjestu koje pripada oporbi

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 24.06.2021 16:47
  • Objavljeno 24.06.2021 u 16:37
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik SDP-a Arsen Bauk upitao je u četvrtak u Saboru zašto nije prihvaćen prijedlog o razrješenju Silvana Hrelje (HSU) s mjesta potpredsjednika Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove budući da je prošlog tjedna prešao u vladajuće

„Zašto Hrelja nije razriješen s mjesta potpredsjednika Odbor za imenovanja budući da je prešao u vladajuće, a to mjesto pripada oporbi”, upitao je Bauk predsjednicu Odbora za imenovanja Nadu Murganić (HDZ) koja je predstavila prijedloge promjena u radnim tijelima Sabora.

„Prijedlog je odbijen jer je došao naknadno”, odgovorila je Murganić i poručila da će se ta tema naći na sjednici sljedeći put.

„Ispada da spašavate druga Hrelju jer vam je prešao”, ustvrdio je Bauk i prihvatio objašnjenje ako će to biti sljedeći put.

Branko Bačić (HDZ) pojasnio je da je Hrelja član Kluba HSS-a pa bi bilo korektno da je taj klub uputi taj prijedlog. „Nemamo namjeru nijednom oporbenom klubu uzimati nešto što je u kvoti oporbe”, poručio je Bačić.

Murganić je izvijestila o predloženim promjenama u saborskim odborima slijedom stavljanja mandata zastupnika u mirovanje nakon lokalnih izbora ili odlaska iz Sabora.

  • +7
  • +4

Silvano Hrelja

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tako se umjesto Tomislava Tomaševića (Možemo) za članicu Odbora za Ustav predlaže Sandra Benčić, a za članicu Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Urša Raukar Gamulin. U Odboru za pravosuđe Benčić će zamijeniti Rada Borić.

Tulia Demetliku (IDS), koji je postao zamjenik župana i stavio mandat u mirovanje, u odborima za pomorstvo i promet, te lokalnu samoupravu zamijeniti će Emil Daus.

Iz Sabora odlazi i HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević, koji je najavio odlazak u poduzetnike, a njegovo mjesto u saborskim odborima zauzet će stranački kolege.

Na mjestu potpredsjednika Odbora za europske poslove Miloševića će zamijeniti Darko Sobota, a mjestu člana Odbor za vanjsku politiku Danica Baričević.

Umjesto Miloševića u Odboru za financije i državni proračun za člana predložen je Marko Pavić, a u Odboru za gospodarstvo Majda Burić.

Majda Burić predložena je i za potpredsjednicu Odbora za rad i mirovinski sustav, te za članicu Odbora za ravnopravnost spolova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!