politička prepucavanja

Milanović: Hreljin prelazak vladajućima je posao za USKOK. Hrelja: Njega nije bilo briga za umirovljenike i držao je monologe bez realizacije

23.06.2021 u 12:12

Bionic
Reading

Prepucavanje predsjednika RH Zorana Milanovića s akterima na hrvatskoj političkoj sceni se nastavlja, a najnovija njegova meta je saborski zastupnik HSU-a i bivši dugogodišnji predsjednik te stranke Silvano Hrelja, odnosno njegova odluka da postane dio vladajuće većine Andreja Plenkovića

Milanović je u ponedjeljak u intervjuu za Večernji TV, čiji je dio u srijedu objavljen na portalu vecernji.hr, žestoko napao taj Hreljin postupak te je, među ostalim, rekao i kako tu ima posla i za USKOK, neizravno optužujući Hrelju za korupciju.

'Hrelja nije prvi put ušao na listi opozicije i to vrlo jake opozicije. I sada je odjednom prešao Plenkoviću. To je puno gore od ovoga što se događa u pravosuđu. To našu javnost, ne na razini poruke, nego na razini grča i bijesa, naprosto izluđuje, baš tako izluđuje. To je znak da nema nikakvih pravila. Za mene je to posao za Uskok istog trenutka, jer pitam se zašto je godinu dana u zatvoru proveo Željko Sabo. Radi nekakvog frivolno-lascivnog razgovora s nekakvom damom. Gdje je sada, kako je nagrađena?', rekao je Milanović za Večernji TV.

Na pitanje smatra li da je Hrelja žetončić, rekao je: 'To ste vi rekli. Sve sam vam rekao. To je nešto užasno'.

Hrelja je, pak, u srijedu, gostujući na N1 televiziji, objasnio kako je došlo do ulaska u vladajuću koaliciju te odgovorio na optužbe predsjednika RH. Ponovno je objašnjavao kako su pregovori s Plenkovićem oko projektne suradnje bili temeljiti te da je premijer prihvatio njegove težnje da se bore protiv siromaštva u RH. Obiteljske mirovine su, naglasio je, glavni projekt te suradnje. Dodao je i kako svoje birače nije prevario, iako je u Sabor ušao na listi SDP-a te je predsjedniku uzvratio kritikom zbog njegove neaktivnosti i nezainteresiranosti za probleme umirovljenika.

  • +2
Zoran Milanović i Silvano Hrelja Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Naša koalicija mogla je to 2015. napraviti. Milanović je rekao da ćemo napraviti sljedeći mandat, koji nikad nismo dobili', rekao je Hrelja i dodao kako se s Milanovićem puno družio i kako je slušao njegove monologe bez realizacije.

'Nije ga bilo previše briga jer je komotno imao većinu od 88 ruku. Ok?', rekao je Hrelja za N1 i ponovno naglasio kako to što radi radi isključivo zbog onih koje predstavlja, odnosno umirovljenika, te da nema što kriti.