milje koji ga čeka

Hrebak: Anušić ima iskustvo, poznaje populaciju, zna što su vojnici, znat će se dobro snaći

14.11.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Dario Hrebak (HSLS) izjavio je u utorak kako vjeruje da će se kandidat za novog ministra obrane Ivan Anušić znati uhvatiti u koštac s velikim sustavom kao što je MORH, a očekuje i benefit normalizacije odnosa s predsjednikom Republike

Anušić ima iskustvo, poznaje populaciju, zna što su vojnici, bio je i sam pripadnik Specijalne policije i vjerujem da je to milje koji njega i očekuje, a i on će se u njemu dobro znati snaći, rekao je saborski zastupnik Hrebak u utorak novinarima uoči sastanka koalicijskih partnera.

Ocijenio je da Anušić ima više životnog i političkog iskustva od bivšeg ministra, jer je bio dragovoljac Domovinskog rata i zna kako i na koji način funkcionira i razmišlja vojska.

Hrebak očekuje i benefit normalizacije odnosa ministra obrane s predsjednikom Republike. Smatra da im ne treba međusobni sukob.

Upitan očekuje li probleme u koaliciji zbog nekih ranijih Anušićevih izjava o Miloradu Pupovcu i SDSS-u, Hrebak je odgovorio niječno, ustvrdivši da je to stvar trenutka i konkretne problematike o kojoj ne moraju svi imati isto mišljenje.

"Ni ja nisam nekad imao isto mišljenje s Pupovcem i premijerom Andrejem Plenkovićem. Mislim da to nije ništa nenormalno ni neobično i svi trebamo staviti sve svoje resurse na hrpu, jer se nalazimo godinu dana do izbora i mi vladajući želimo maksimalizirati učinak i 'dobar gospodarski vjetar' u kojem se trenutno nalazimo", rekao je, dodavši kako je dobro što je premijer brzo odlučio o prijedlogu.

Naglasio je da je njemu kao liberalu, s obzirom na to što Domovinski pokret radi u Vukovaru važnije vidjeti Anušića kao iskusnog i normalnog političara koji može donijeti prednost na izborima nego vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu.

"Jer, ove recentne izjave Domovinskog pokreta i Penave meni..., ja im ne želim veliki uspjeh na izborima", naglasio je Hrebak.

Vezano uz Vladin plakat za Vukovar i Domovinski pijetet, rekao je kako im ga je ministar samo načelno pokazao i da je tema zajedništvo i da je to dobro. Vukovar mora biti simbol zajedništva, a ne jedne političke stranke, poručio je Hrebak.

Odgovarajući na upit o špekulacijama budući da još nema nalaza krvi bivšeg ministra Banožića nakon prometne nesreće i što ako je imao koncentraciju 0,21 promil alkohola u krvi, Hrebak je rekao da je dugi niz godina radio u Ministarstvu unutarnjih poslova na prometnim nesrećama te da iz iskustva zna da je na sudu najvjerodostojniji i najrelevantniji nalaz krvi.

Nalazi krvi čekaju se nekoliko dana i ako je izmjereno 0,24 promila, krv može pokazat samo nešto veću koncentraciju, ustvrdio je.