MUJO, HASO &TOMO

Horvatinčić glupim vicom otvorio šoping centar

06.04.2011 u 21:21

Bionic
Reading

Letjeli Mujo i Haso helikopterom. U jednom trenutku upita Mujo Hasu: 'Je l' tebi, bolan, vruće?' 'Jašta nego vruće', uzvrati mu Haso. 'I meni, pa daj onda isključi ovaj ventilator', zamoli ga Mujo. Nakon što Haso ugasi elisu, helikopter padne i obojica poginuše. Ovim nevjerojatno glupim i loše ispričanim vicom Tomo Horvatinčić otvorio je poslovno stambeni kompleks Cvjetni pred oko četiri tisuće VIP uzvanika. Vicom je, reče, započeo jer je imao tremu

Više od pet godina, od toga 15 mjeseci gradnje, trebalo je Horvatinčiću za projekt Cvjetni. Kaže da je na mjestu današnjeg stambeno-poslovnog kompleksa bio zapušteni gradski blok, zatvoreno kino, tiskara...

'Napravili smo novu vrijednost', ushićeni je ustvrdio investitor, ne spomenuvši u svom govoru aktiviste Zelene akcije i Prava na grad koji su mu mjesecima onemogućavali početak gradnje ulazno-izlazne rampe u podzemnu garažu iz Varšavske ulice.

Poduzetnik je na završetku svog velikog projekta zahvalio, u maniri dobitnika Oscara, 'dragom Bogu' te svojoj devedesetogodišnjoj majci.

Dok su se ispred Cvjetnog skupili aktivisti i nekoliko desetaka protuvladinih prosvjednika, unutar zdanja, koje je otvorilo samo vrata trgovačkog dijela, gostilo se, kako reče Horvatinčić, četiri tisuće gostiju.

Među njima i Budimir Lončar, Zvonimir Šeparović, Dražen Ladić, Ljerka Mintas-Hodak i Zvonimir Hodak i brojni drugi.

Otvorenje Cvjetnog za javnost je u četvrtak u 11 sati, a za isto je vrijeme zakazan i prosvjed aktivista Zelene akcije i Prava na grad.