travanjska pomoć

Horvat: Zadužit ćemo se da spasimo radna mjesta i poduzeća

01.04.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat komentirao je novi set mjera Vlade RH za spas gospodarstva kazavši da 'travanjski paket ide u prilog tome da robusno i odlučno brane svako radno mjesto te čuvamo poduzeća i obrte'

'Smatramo da oni koji neće imati pad prihoda iznad 20 posto, ne trpe utjecaj koronavirusa. Ali, za one koji će zabilježiti pad prihoda između 20 i 50 posto, bit će moguća odgoda plaćanja i obročne uplate, a za one iznad 50 posto, otpisat ćemo sva davanja", naglasio je Horvat, gostujući u RTL Danas.

U paketu mjera su i one tvrtke koje imaju prihode iznad 7,5 milijuna kuna. Pitanje je zašto baš 7,5 milijuna kuna.

"Ova Vlada je u jednom koraku porezne reforme digla prag ulaska u sustav PDV-a s tri na 7,5 milijuna kuna, ali isto tako, za one poduzetnike koji uprihoduju 7,5 milijuna kuna ili manje, snizila porez na dohodak. To smo uzeli kao kriterij", pojasnio je ministar.

Osvrnuo se na dio oko PDV-a kazavši da se dosadašnja potreba plaćanja PDV-a do iznosa od 7,5 milijuna kuna, širi se na sve poduzetnike.

'Dakle, ide po naplaćenom računu', naveo je Horvat dodadavši da će se što se zaduživanja tiče, ovog puta će se Hrvatska zaduživati da spasi radna mjesta i poduzeća'.