MILAN RODIĆ U ORAH-U

Holy prigrlila Josipovićeva borca protiv Pupovca

31.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Milan Rodić, donedavni predsjednik Srpske narodne stranke i politički rival Milorada Pupovca, od ponedjeljka je član nove stranke ORaH koju vodi Mirela Holy. Kaže da se uključio u novu stranku jer vjeruje da je sposoban učiniti nešto dobro na nacionalnoj, a ne samo manjinskoj razini

Milan Rodić nije posebno poznat široj javnosti, najveću pozornost dao mu je predsjednik Ivo Josipović kada ga je prije otprilike godinu dana pozvao na Pantovčak kako bi progovorio o problemima srpske nacionalne manjine. Tada je Rodić sasuo teške optužbe na račun Milorada Pupovca i financiranja Srpskog narodnog vijeća, a danas, kao član OraH-a, na tu temu nema riječi: 'To je bilo u nekim prošlim vremenima...', kratko je rekao Rodić.

U ponedjeljak je imenovan članom predsjedništva i povjerenikom za zapadnu regiju OraH-a. Kada je čuo da bivša SDP-ovka Mirela Holy osniva novu stranku, kaže da je odlučio napustiti mjesto predsjednika Srpske narodne stranke.

'Uvijek sam težio pomirljivoj politici u interesu svih građana Hrvatske. Do sada sam radio u manjinskoj stranci, ali bez ikakve skromnosti, smatram da imam sposobnosti i elokvencije da se zalažem za interese šire od interesa nacionalnih manjina', rekao je za tportal Milan Rodić.

Rodić kaže da ga je program ORaH-a oduševio te da je danas vrlo sretan i ponosan što je sudionik osnivanja nekog 'trećeg puta'. Kaže da su članovi njegove bivše stranke bili pogođeni njegovim odlaskom, ali i da su se rastali u 'prekrasnim ljudskim odnosima'.

Upitan koje aktualne političare može zamisliti kao suradnike i partnere, ističe upravo predsjednik Josipovića i kaže: 'Ja sam kao čovjek i intelektualac ponosan što imamo jednog takvog čovjeka i humanista za predsjednika kao Josipovića. On uvijek na ljudski način smiruje tenzije... Nadam se da ćemo i mi kako stranka tako raditi, izbjegavati grube političke sukobe i neumjesne napade.'

Premda Rodić nije htio komentirati ni svoju prošlogodišnju najavu da će tužiti Milorada Pupovca i SNV, doznajemo da je postupak u tijeku. Podsjetimo, Rodić je tada izrazio sumnju da je nestalo 7,6 milijuna kuna koje je Srpsko narodno vijeće dobilo 2008. od Ministarstva regionalnog razvoja.

U SNV-u su rekli da je riječ o klevetama te su se zapitali kako je moguće da predsjednik na sastanak zove baš Rodića? 'On je početkom rata u Hrvatskoj dijelio oružje i maltretirao one koji su drugačije mislili od njega', uzvratili su Rodiću iz SNV-a.