STRATEŠKO PARTNERSTVO

Hollande obećao da će doći u Hrvatsku

10.10.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Službeni posjet Francuskoj bio je izvanredan i potaknut će strateško partnerstvo između Zagreba i Pariza, rekao je u srijedu u Parizu na kraju svog posjeta hrvatski predsjednik Ivo Josipović

'Posjet bih ocijenio izvanrednim, ne samo iz razloga što smo dobili potvrdu ratifikacije u jednom vrlo skorom vremenu, nego su i potvrđeni temelji strateškog partnerstva između Hrvatske i Francuske', rekao je Josipović.

'Hrvatsko izaslanstvo dobilo je iznimnu pozornost u Francuskoj, a to se vidjelo i po vremenu koje je francuski predsjednik posvetio sastanku sa mnom i što smo zajedno otvorili izložbu hrvatske srednjovjekovne umjetnosti', dodao je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Hollande i predsjednik Senata Jean-Pierre Bell u utorak su kazali da će Francuska vjerojatno u prosincu ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s EU-om.

Josipović je također kazao kako je Hollande prihvatio poziv da dođe u Hrvatsku.

'Predsjednik Hollande želio bi biti prvi ili među prvim predsjednicima koji će doći u Hrvatsku nakon našeg ulaska u Uniju', kazao je Josipović.

Hrvatski predsjednik je iz Pariza komentirao i izvješće Europske komisije o Hrvatskoj.

'Ja sam vidio to izvješće i ono je za Hrvatsku zapravo vrlo dobro, fokusira se na ona područja koja jesu predmet analize i promatranja', rekao je dodajući kako izvješće pokazuje da Hrvatska dobro napreduje na svom europskom putu.

'Izvješće ukazuje i na one stvari koje još moramo popraviti, a tu se ističu pitanje pravosuđa i gospodarska pitanja, dakle više-manje ono što smo očekivali', zaključio je Josipović.