ONA SVEJEDNO IDE U INDIJU

Hollande ipak odlučio prekinuti vezu s Trierweiler

26.01.2014 u 17:00

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Francois Hollande ipak je odlučio prekinuti vezu sa svojom partnericom Valerie Trierweiler, prenijela je agencija France presse. No ona će doputovati u Mumbai u Indiji kako bi poduprla nevladinu organizaciju Akciju protiv gladi (ACF), rekao je u nedjelju čelnik te organizacije u Mumbaiju

Istaknuvši za France presse da govori kao privatna osoba, jer je riječ o njegovu privatnom životu, Hollande je kazao: 'Želim obznaniti da sam prekinuo vezu i zajednički život s Valerie Trierweiler.'

Prekinuvši šutnju, Hollande je odlučio okončati nagađanja u medijima koja su se pojavila prije dva tjedna kada je časopis Closer objavio da je predsjednik u vezi s glumicom Julie Gayet.

BBC je u subotu objavio da je ured francuskog predsjednika opovrgao napise u medijima prema kojima Francois Hollande i službeno tijekom dana treba objaviti informaciju o prekidu veze s partnericom Valerie Trierweiler.

Valerie Trierweiler ipak putuje u Indiju

Valerie Trierweiler, čiji je prekid s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom objavljen u subotu, ipak će doputovati u Mumbai u Indiji kako bi poduprla nevladinu organizaciju Akciju protiv gladi (ACF), rekao je u nedjelju čelnik te organizacije u Mumbaiju.

'Sigurno dolazi', rekao je za agenciju France Presse, dodavši da nevladina organizacija 'priprema više inačica njezina programa'.

Francois Hollande je izjavio u subotu za AFP da 'prekida zajednički život s Valerie Trierweiler', dva tjedna pošto je u javnost izašla informacija o predsjednikovoj vezi s glumicom Julie Gayet.

Trierweiler (48), novinarka koja se zadnjih tjedan dana odmarala u predsjedničkoj rezidenciji Lanterne blizu Versaillesa, u pariškom predgrađu, treba u nedjelju otputovati u Mumbai kako bi pružila potporu ACF-u.

Ta nevladina udruga je u petak objavila da će Trierweiler u tome gradu posjetiti bolnicu, nazočiti obuci medicinskog osoblja i sudjelovati na donatorskom ručku sa suprugama lokalnih poduzetnika. Taj humanitarni ručak predviđen je u hotelu Tadž Mahal.

U ponedjeljak poslijepodne planira se tiskovna konferencija, ali bi se Trierweiler mogla tek kratko pojaviti na njoj i možda neće govoriti.