NE ISPLATI SE NI PRODAJA

Holding gasi podružnicu AGM?!

18.12.2013 u 09:05

Bionic
Reading

U plan gradonačelnika Zagreba Milana Bandića za restrukturiranje Zagrebačkog holdinga, uz privatizaciju pojedinih društava, ući će i gašenje cijele jedne tvrtke. Kako Jutarnji doznaje, početkom sljedeće godine Holding će najvjerojatnije likvidirati tvrtku AGM, nakladničku kuću utemeljenu još 1967. godine

To znači da će 36 zaposlenih dobiti otkaz i (ugovorima regulirane otpremnine), a ta tvrtka, koja prodaje knjige iz vlastite naklade, kao i knjige drugih izdavača, zauvijek će, nakon gotovo pet desetljeća, prestati sa svojim poslovanjem!

'Sa svim tvrtkama je otprilike jasno u kojem će se smjeru razvijati i je li oportuno ići u privatizaciju ili ne. No, AGM-ovo poslovanje toliko je slabo da ga se ne isplati ni prodati. Uz to, nakladnička djelatnost nikako nema mjesta u komunalnom poduzeću. Uz samu likvidaciju postoji još jedna opcija, a to je da se vlasnički udio pokuša prodati samim zaposlenicima, što nije tako izgledno. Treće opcije nema', kaže naš izvor Jutarnjeg lista iz Holdinga.


AGM je nakladnička kuća utemeljena 70-ih godina kao Centar za kulturnu djelatnost, početkom 2007. godine postala je podružnica u sastavu Zagrebačkog holdinga, a prije nekoliko je dana postala trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću čiji je vlasnik Holding. Ovaj tjedan ta je tvrtka dobila i novu direktoricu. Svjetlana Dizdar, izvijestio je Holding, ima magisterij s Ekonomskog fakulteta, a tijekom svoje karijere radila je u Konzumu, M2 Gruppi, HUP Zagreb... I sam odabir ekonomskog stručnjaka, a ne osobe iz izdavačkog sektora, na čelo tvrtke jedan je od pokazatelja da Holding nema namjeru nastaviti razvijati poslovanje te tvrtke. Za komentar o budućnosti tvrtke direktorica je ostala nedostupna.

Više pročitajte ovdje