VIJEĆANJE NA IBLEROVOM

Bauk otkrio što se događa s SDP-ovom koalicijom: Evo kako tko diše

20.03.2024 u 21:38

Bionic
Reading

Malo više od dva tjedna nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio veliku predizbornu koaliciju u kojoj je bilo deset stranaka, nju su napustili Radnička fronta, Fokus, IDS i PGS. O toj temi i pripremama za parlamentarne izbore s SDP-ovim Arsenom Baukom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović

'Večeras bi Predsjedništvo SDP-a trebalo dati suglasnost predsjedniku stranke za sporazum o izlasku na izbore s još pet stranaka. To su: Centar, HSS, Glas, Reformisti i stranka Dalije Orešković. Također, nastavit će se razgovori sa strankom Možemo! o zajedničkom izlasku u četiri izborne jedinice', rekao je Bauk za Dnevnik Nove TV.

Osvrnuo se i na vijest da je moguće da Orešković neće biti dio koalicije.

'S njezinom strankom usuglašen je tekst sporazuma i nadam se da će biti potpisan. Nemam što komentirati', istaknuo je te odgovorio na pitanje jesu li na problemi sa strankama koje su izišle iz koalicije počeli nakon što je predsjednik Zoran Milanović predstavljen kao SDP-ov kandidat za premijera.

'Ne. Što se tiče preostalih četiriju stranaka koje su bile na predstavljanju koalicije, kolege iz IDS-a i PGS-a tada su najavili da će u VIII. izbornoj jedinici, s obzirom na to da se radi o regionalnim strankama, izići sa svojom listom, ali su jasno naglasili da su uz buduću vladu lijevog centra. Kolege iz Fokusa su također rekle da će biti uz vladu lijevog centra', objasnio je.

  • +19
Zoran Milanović na sjednici Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najavio je da će kandidate SDP-a u ponedjeljak izabrati Glavni odbor stranke na prijedlog predsjednika Peđe Grbina te zatim komentirao mogućnost suradnje sa strankama desnice – Mostom i Domovinskim pokretom. 'Mi na izbore idemo s pet partnera, a razgovaramo sa šestim. To je u ovom trenutku formacija u kojoj idemo na izbore. Ne znam što da vam drugo odgovorim', zaključio je.