VETERAN preneražen

Budiša: Vratit ću Milanoviću odličje jer nije dostojan da mi ga daje

20.03.2024 u 19:41

Bionic
Reading

Dražen Budiša, bivši koalicijski partner iz vlade Ivice Račana 2000. godine, poručio je da će predsjedniku Zoranu Milanoviću vratiti odličje Dmitra Zvonimira koje mu je dodijelio prije tri godine

Budiša je u politici bio još od Hrvatskog proljeća pa sve do koalicije 2000. i nakon toga. Upitan u Dnevniku HRT-a kako on kao osoba s bogatim političkim iskustvom gleda na odluku Zorana Milanovića da se uključi u izbornu utrku, odgovorio je da je Milanović izišao iz ustavnih okvira.

'On je grubo nasrnuo na ustavnopravni poredak jer je nespojivo s dužnošću predsjednika Republike da se natječe za predsjednika buduće vlade. To skupa ne ide. Pa kad već to spominjem, možda još nije kasno, ja ga pozivam ili da odustane od kandidature ili da se povuče s dužnosti predsjednika države. Inače, možemo doći u vrlo tešku ustavnopravnu situaciju s obzirom na ono što nas čeka i s obzirom na činjenicu da imamo danas raspušten Hrvatski sabor. Dakle, Zoran Milanović je, kao što sam rekao, narušio ustavnopravni poredak', rekao je Budiša i dodao da mu je Milanović dao odličje Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom prije tri godine, ali da on koristi ovu priliku da mu ga vrati.

'Jer čovjek koji narušava ustavni poredak RH nije dostojan da meni daje odličja', kazao je Budiša.

  • +10
Zoran Milanović u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj