SUČELJAVANJE MRSIĆ-MARAS-BERNARDIĆ

Hoće li SDP-ovci nakon ovog biti pametniji?

17.10.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Zagrebačkom SDP-u su nužne promjene, poručili su u ekskluzivnom sučeljavanju za Media servis uoči unutarstranačkih izbora Davor Bernardić, Gordan Maras i Mirando Mrsić. Iako oko puno tema ne mogu naći zajednički jezik, složni su da stranku treba ponovno ujediniti, pripremiti za iduće lokalne izbore i pobijediti Milana Bandića u Zagrebu

‘Smatram da sam ja ta osoba’, izjavio je Mirando Mrsić

‘Tko god sutra bude izabran za predsjednika, a uvjeren sam da ću to biti ja...’ ustvrdio je i Gordan Maras

‘Potpuno sam uvjeren da ću, uz snažnu podršku ljudi iz stranke, voditi zagrebački SDP u pobjedu na sljedećim lokalnim izborima‘, rekao je pak Davor Bernardić.

Takve su poruke uputili zagrebački SDP-ovci u ekskluzivnom sučeljavanju Media servisa uoči borbe za čelno mjesto zagrebačkog ogranka te stranke. Svi kandidati imaju za cilj jedinstvo stranke, iako kolege ministri Maras i Mrsić upravo Bernardiću pripisuju da je tijekom ove kampanje išao u suprotnom smjeru.

‘Kritizirati vlastitu vladu i ministre koji provode reforme i na tome graditi svoju pobjedu u SDP-u je kontraproduktivno i kontra stranke’, poručio je Mrsić.

‘Znači, ne smiješ davati intervjue u kojima kažeš da je zrak na Markovom trgu drugačiji, da smo se otuđili od ljudi, da Vlada vrluda, da se u SDP-u napreduje ovako ili onako i to sve u svrhu predizborne kampanje’, dodao je Maras.

‘Apeliram na sve kolege da ne kopaju rupe po SDP-u. SDP je jedna stranka, apeliram na kolege da ne dijele SDP’, odgovorio je prozvani Bernardić.
Zagrebački SDP-ovci u ekskluzivnom sučeljavanju Media servisa dotaknuli su se i proteklih lokalnih izbora u kojima je izmjena Bernardića i ulazak Ostojića na politički teren protiv Milana Bandića očito bila pogrešna strategija.

‘Nažalost, kada se dogodila promjena kandidata, nitko više nije mogao dobiti te izbore u Zagrebu’, komentirao je Bernardić.

‘Ja sam siguran da je kriva odluka što smo promijenili kandidata, kao što sam siguran da ne bismo pobijedili ni da je Bernardić ostao kandidat’, ustvrdio je Maras.

‘Da je dr. Ostojić pobijedio na izborima, to bi bila fenomenalna odluka, međutim, izgubio je, pa je odluka loša, no tako je to u politici’, zaključio je Mrsić.

Zagrebačkom SDP-u s Ostojićem nije pošlo za rukom u lipnju pobijediti Milana Bandića. Ipak, Bernardić, Maras i Mrsić, svaki za sebe, sada znaju kako biti bolji od aktualnog gradonačelnika Zagreba u političkoj areni za četiri godine.

‘Od Milana Bandića se ne može biti bolji ako okolo šećeš i praviš se da delaš, jer je on u tome šampion’, kaže Maras.

‘Između Milana Bandića i mene su ogromne razlike, ja mislim da su i vidljive’, komentar je Davora Bernardića.

‘Moramo jasno artikulirati naše stavove i građani će nas tada vidjeti kao alternativu Milanu Bandiću. Kada to postignemo, dobit ćemo izbore u Gradu Zagrebu. Čeka nas težak rad, no ja sam na to spreman’, poručio je Mrsić.

Unutarstranački izbori se održavaju ove nedjelje, a novog predsjednika gradskog ogranka SDP-a birat će oko šest tisuća članova te stranke. Ako ga ne izberu u prvom krugu, drugi krug je za točno sedam dana.