ODGOVOR SDP-OVCIMA

HNS poslao odbijenicu: Buduća gradonačelnica bit će Anka Mrak Taritaš

16.01.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Prema neslužbenim medijskim napisima, SDP će u utrku za glavnog čovjeka Zagreba ipak pustiti Davora Bernardića. Pritom traži podršku HNS-a i odustajanje Anke Mrak Taritaš od utrke. Iz HNS-a pak poručuju - nema šanse

'Mislim da vam baš i ne izgledam kao osoba koja odustaje. U kampanji za prvo lice grada Zagreba sam već dvije godine, što žestoko, što u leru, i sigurno neću odustati i 21. svibnja ću biti u kampanji. Tada je prvi krug i nadam se da ću biti u drugom krugu i nadam se promjenama u gradu Zagrebu. Dvije trećine građana su rekle da žele promjene i ja želim biti prvo lice promjene. Odradit ću sve da to tako i bude', odgovorila je tako HNS-ova Anka Mrak Taritaš na medijske napise da vrh SDP-a želi da ona odustane od utrke za gradonačelnicu te da njezina stranka u Zagrebu podrži Davora Bernardića.

Što pak misli o njegovoj eventualnoj kandidaturi? 'Bit će tu još puno priče. Kolege iz SDP-a su moji dobri kolege i mislim da trebaju još malo porazmisliti. Voljela bih imati njihovu podršku, ali ona koja je najvažnija ona je građana grada Zagreba', kazala je HNS-ova kandidatkinja.

Jasan u odgovoru bio je i sam šef HNS-a Ivan Vrdoljak. Upitan o medijskim napisima, Vrdoljak je kazao: 'Budući gradonačelnik bit će Anka Mrak Taritaš jer to Zagreb i građani Zagreba zaslužuju.'

Podsjetimo, šef SDP-a Davor Bernardić danas nije želio komentirati napise u novinama, kazavši kako s Vrdoljakom o lokalnim izborima još nije razgovarao te kako ni zagrebački SDP još nije donio odluku o tome koga će kandidirati za gradonačelnika Zagreba.