VARAŽDINKA MARTINČEVIĆ

HNS-ovka vjerna Čačiću: U ovoj lakrdiji neću sudjelovati

16.01.2014 u 16:54

Bionic
Reading

Sjednica Predsjedništva HNS-a Varaždinske županije u Ivancu nakon sjednice Predsjedništva HNS-a u Zagrebu je lakrdija i na njoj neću sudjelovati, rekla nam je Natalija Martinčević, potpredsjednica varaždinskog HNS-a i zamjenica varaždinskoga gradonačelnika, koja je kao saborska zastupnica pozvana na današnje okupljanje vodstva varaždinskog županijskog HNS-a na kojem će se raspravljati o slučaju Radimira Čačića

Povjerenstvo u službi HDZ-a

Martinčević podsjeća da je Krunoslav Markovinović, saborski zastupnik HDZ-a, još 2010. godine postavio pitanje o sudbini izvješća saborskog Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u svezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu i djelomičnom vlasništvu državnih dužnosnika iz 2006. godine, a u kojem je zaključeno da je tadašnji ministar Radimir Čačić pogodovao svojim firmama i drugo. 'DORH je potvrdio neosnovanost presude Saborskog povjerenstva i optužbi kojima se politički protivnici godinama služe. Nakon detaljne kriminalističke obrade i uvida u svu potrebnu dokumentaciju DORH 'nije našao razloga za sumnju na počinjenje kaznenih djela', čime su potvrđene tvrdnje kako je Saborsko povjerenstvo bilo namijenjeno političkim ciljevima HDZ-a', naglašava Martinčević.

Martinčević, koja je zacijelo ovih dana najotvorenije stala uz suosnivača HNS-a i bivšeg varaždinskog župana, ne skriva razočarenje načinom na koji je sinoć isključen iz stranke.

'Je li demokratski isključiti bilo kojeg člana samo na temelju novinskih napisa o kojima se on nije mogao ni očitovati jer znamo gdje je? Uostalom, zar ne bi bio red da se o svemu najprije izjasni baza, prije svega varaždinska gradska podružnica čiji je Čačić član, a tek zatim županijsko i nacionalno predsjedništvo?', pita Martinčević.

Nakon odluke Predsjedništva HNS-a o isključivanju Čačića, Martinčević drži da nema nikakvog smisla održavati sjednicu Predsjedništva HNS-a Varaždinske županije koja je najavljena za poslijepodne u Ivancu.

'To je lakrdija i na takvom skupu sigurno neću sudjelovati, bez obzira što bih na njemu mogla biti kao saborska zastupnica iz HNS-a', veli Martinčević.
S obzirom na to, pitali smo je vidi li se i dalje u HNS-u ili u nekoj novoj političkoj opciji, odnosno novoj (regionalnoj) stranci.

'Ne bih o tome. No sigurna sam da ću ubuduće raditi s još većim žarom kako u Hrvatskom saboru tako i u gradu Varaždinu jer prostora za to ima', naglasila je.
Naime, kako je pojasnila saborska zastupnica i zamjenica varaždinskoga gradonačelnika, vrijeme velikih ideoloških i općepolitičkih tema polako prolazi, dok gospodarski problemi i dalje čekaju primjerena rješenja, kako na gradskoj, tako i nacionalnoj, pa i regionalnoj razini.

'To je prazan prostor na kojem će svoju političku platformu, vjerujem, graditi i Čačić kada izađe iz zatvora. Tada će mnoge stvari biti drukčije. Ne vidim što bi ga u tome moglo spriječiti. Mnogi su ga pokušali i pokušavaju kompromitirati i maknuti s političke scene, i lijevi i desni, posebice HDZ. Međutim, pokazalo se da je to bilo potpuno deplasirano jer nema nikakvih istražnih radnji u vezi njega, a kamoli nešto ozbiljnijeg', upozorava Martinčević.