VESNA PUSIĆ

'HNS-ovi ministri rade dobro i štite nacionalne interese'

31.05.2014 u 13:30

Bionic
Reading

'Sastanak Središnje-hrvatskog regionalnog saveza u Vrbovcu početak je aktivne faze jačanja HNS-ova potencijala i struktura, jer nam je i iskustvo rada u Vladi, u koaliciji i na izborima pokazalo da je snažni HNS ključan za stabilnost, funkcioniranje i uspjeh zemlje. HNS je zadovoljan i ponosan na rad svojih ministara u Vladi, koji rade dobro, s rezultatima, i ujedno štite hrvatske nacionalne interese', kazala je predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Vrbovcu

Tristotinjak članova HNS-a te predsjednici i tajnici HNS-ovih podružnica iz regije (Grada Zagreba, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije) okupili su se u Vrbovcu na prvom od pet sastanaka jačanja stranke na razini HNS-ovih regionalnih saveza. Sve će kulminirati devetim po redu HNS-ovim sportskim igrama koje se održavaju 6. srpnja u Tuhelju.

'HNS je grupa ljudi koji su se našli na zajedničkim uvjerenjima, vrijednostima i programu i spremni su podmetnuti leđa, uložiti svoje vrijeme, snagu, potencijal i znanje da bi to pretvorili u boljitak svoje sredine, bez obzira na to je li riječ o mjesnom odboru, državi ili Europskom parlamentu. HNS-ovi članovi imaju različite ideje i o njima danas imaju priliku razgovarati kako bi se što bolje pripremili za predsjedničke, a naročito iduće parlamentarne izbore', istaknula je Vesna Pusić te poručila da će HNS sa svoje strane odgovorno pridonijeti stabilnosti Vlade i stabilnosti fokusa na ciljeve.

Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zahvalio je Središnje-hrvatskom regionalnom savezu što je u posljednjih godinu dana ojačao, što su potvrdili većim brojem preferencijalnih glasova za HNS-ove kandidate na izborima za Europski parlament, iako, kako je rekao, nije bilo lako raditi u okolnostima koje su ih pratile.

Predsjednik HNS-ova Središnjeg odbora i varaždinski župan Predrag Štromar pohvalio je sve HNS-ove regionalne saveze koji su ostvarili bolji rezultat i izlaznost članova nego na prošlim europskim izborima, dok je predsjednik HNS-ova Središnje-hrvatskog regionalnog saveza Krešimir Malec obećao da će u narednom periodu regija dati veliki doprinos u stvaranju dobrog rezultata na razini cijele Hrvatske pokretanjem inicijativa i predlaganjem projekata.