LOKALNI IZBORI

HNS neće podržati HDZ u Zagrebu

17.02.2009 u 12:47

Bionic
Reading

'Dobra je vijest da smo treća stranka u gradu i da sam najbliži Bandiću, a loša je što najvjerojatnije u drugom krugu ne bih mogao pobijediti Bandića. Ako se rezultatima anketa ne približim Bandiću do početka travnja, odustat ću od kandidature', kazao je za Večernji list Radimir Čačić

U tom će slučaju HNS-ov gradonačelnički kandidat najvjerojatnije biti Alenka Košiša Čičin Šain ili neka nestranačka osoba.

Prema najnovijoj HNS-ovoj anketi, u drugom krugu Bandić će dobiti 59, a Čačić 41 posto glasova.

Iako neće biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Čačić će se snažno angažirati u predizbornoj kampanji. Osim što će njegovo ime nositi listu za Skupštinu, sa zagrebačkim stranačkim kolegama bit će stalno na terenu.

'Država je u strašnim problemima. Danas kada je sasvim jasno da Vlada nema pojma kako se nositi s gospodarskom krizom, a još manje kako Hrvatsku izvući iz ponora, uloga predsjednika Republike važnija je no ikada prije. Zato ne želim eventualnim porazom umanjiti svoje izglede na skorim predsjedničkim izborima', pojasnio je Čačić.

Čačić je demantirao napise iz Jutarnjeg lista prema kojima bi HNS u slučaju da u drugi krug uđu Milan Bandić i Jasen Mesić stao na stranu HDZ-ovca Mesića.

'Ne da nećemo našim biračima sugerirati za koga da glasuju, već ćemo ih pozvati na apstinenciju. Ni SDP ni HDZ ne zaslužuju vlast', istaknuo je.