PRVI PUT U NEOVISNOJ HRVATSKOJ

Hloverku dočekalo burno negodovanje novinara

20.11.2009 u 11:40

Bionic
Reading

Kako je i najavljeno, stotinjak novinara HRT-a okupilo se na ulazu u zgradu na Prisavlju i tihim prosvjedom 'diglo svoj glas' protiv cenzure na javnoj televiziji

Novinari su na prosvjed izišli zbog posljednjih događanja na HRT-u – smjene Ane Jelinić s mjesta urednice emisije 'Dossier.hr', kao i sveopćeg stanja unutar kuće.

S flasterima na ustima i bijelim kartonima u zraku, novinari su željeli poručiti da im nije dopušteno govoriti i pisati ono što misle da je istina.

Među okupljenima su se našli i 'brendovi' HRT-a Denis Latin, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Đuro Tomljenović, Petar Vlahov, Ana Jelinić i Robert Zuber.

Novinarima drugih redakcija izjavu je dao predsjednik HND-ovog ogranka pri HRT-u Nikola Kristić koji je objasnio da je riječ o skupu kojim zaposleni žele izraziti svoje nezadovoljstvo stanjem na nacionalnoj javnoj radioteleviziji.

Vrijedi napomenuti da su novinari-prosvjednici jasno dali do znanja što misle o vodstvu HRT-a prosvjedujući samo par minuta prije početka sjednice Programskog vijeća HRT-a pred vratima sobe u kojoj se održava sjednica Vijeća, a najglasniju reakciju, gromoglasni 'Buuuu!', izazvalo je pojavljivanje Hloverke-Novak Srzić u hodniku.

'Ne prihvaćamo nikakve prijetnje i zastrašivanja. Tražimo poštivanje procedure i jednakopravnost postupanja prema svima i protiv smo cenzure', kazao je Kristić.

Na upit tko je po njima odgovoran za stanje na HRT-u Kristić je kratko odgovorio da 'onaj tko rukovodi snosi najveću odgovornost'.

Kristić je dodao da su članovi HTV-ovog ogranka HND-a i Sindikata novinara Hrvatske na HTV-u prije dva dana na zajedničkom sastanku donijeli zaključke koje su uputili Hrvatskom saboru, Ravnateljstvu HRT-a i Programskom vijeću HRT-a, čiji su članovi u podne počeli sjednicu.

 

.