svi zadovoljni

Hitna na potresom pogođenom području ponovno radi u normalnim uvjetima

10.02.2022 u 16:28

Bionic
Reading

Novouređene prostorije hitne medicine u Gornjem Viduševcu, gdje je smještena glinska ispostava, te u Petrinji i Sisku obišli su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i župan Ivan Celjak, koji su izjavili da su zaposlenici i pacijenti zadovoljni uvjetima rada

"Ispostave u Glini i Petrinji već neko vrijeme djelatnost obavljaju u čvrstim objektima. Osobno smo se uvjerili u dobre uvjete rada, što je potvrdilo medicinsko i nemedicinsko osoblje, a prenijeli su nam i zadovoljstvo pacijenata, što nam je posebno važno", rekao je nakon obilaska u četvrtak župan Celjak.

Dodao je kako će Sisačko-moslavačka županija uz pomoć Ministarstva zdravstva i dalje ulagati u zdravstvo. Kako je rekao, županija je za ovu godinu prvi put dobila 3,7 milijuna kuna više decentraliziranih financijskih sredstava. Od toga će se 1,9 milijuna kuna izdvojiti za Zavod za javno zdravstvo, milijun za Opću bolnicu u Sisku, a 800.000 kuna za nabavu dvaju novih vozila Zavoda za hitnu medicinu.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević zahvalila je još jedanput svima koji sve ovo vrijeme rade u djelatnosti hitne medicine kako bi se pobrinuli za sve pacijente kojima je to bilo potrebno.

Zahvalila je i djelatnicima koji su sudjelovali u odgovoru na veliki potres, koji su podnijeli težak teret i profesionalno obavili sve svoje zadaće. Također je posebno zahvalila županu Ivanu Celjaku i ministru Tomi Medvedu na svemu što su učinili za zdravstveni sustav, a jednako tako i za hitnu medicinsku službu.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu također je rekla kako je namjera da se ove godine, nakon dvije godine, nacionalni Dan hitne medicinske službe, koji se obilježavao 30. travnja, ako to dopuste uvjeti, obilježi na području Sisačko-moslavačke županije. Tako će se, kako je rekla, istaknuti važnost i uloga hitne medicine u odgovoru na velike nesreće i katastrofe te izraziti zahvala svima koji su tada radili u hitnoj i koji i danas u njoj rade.