izrazio sućut

Herman: Imali smo dobru suradnju s Bandićem koja je naprasno prekinuta

28.02.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman izrazio je u nedjelju sućut obitelji, suradnicima i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića te je u izjavi novinarima rekao kako ne očekuje probleme u funkcioniranju Gradske skupštine. "S žaljenjem sam noćas prihvatio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti zagrebačkog gradonačelnik Milana Bandića. Koristim priliku uputiti iskrenu sućut obitelji Bandić, a također svim njegovim prijateljima i suradnicima", rekao je Herman, koji je i predsjednik zagrebačkog HDZ-a, u izjavi novinarima.

Istaknuo je i da je, kao predsjednik Gradske skupštine, imao jako dobru suradnju s pokojnim gradonačelnikom Bandićem ponovno izrazivši žaljenje što je ona naglo i naprasno prekinuta.

Herman je, na novinarski upit, poručio i da neće biti nikakvih problema s daljnjim funkcioniranjem zagrebačke Gradske skupštine. Naveo je i da je njezino Predsjedništvo odlučilo da se iduća sjednica održi 16. ožujka, a u dijalogu sa zamjenicom gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević i drugim klubovima zastupnika će vidjeti hoće li biti potrebe da se njezin početak prolongira.

"Ako bude potrebe, sazvat ćemo novu sjednicu Predsjedništva i dogovorit se ima li potrebe da ona ne bude 16. ožujka, nego koji dan kasnije", dodao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman.

Potvrdio je i da će ići s prijedlogom o proglašenju Dana žalosti, a danas će u Gradskoj skupštini biti otvorena Knjiga žalosti u koju će se prvi i upisati. 

Herman je neslužbeno novinarima rekao i da bi pogreb gradonačelnika Bandića trebao biti u srijedu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić umro je nedjelju rano ujutro u 66. godini života od posljedica srčanog udara.