I VLADAJUĆI PROTIV POSKUPLJENJA

'HEP treba štedjeti drugdje, a ne preko leđa građana!'

16.09.2012 u 19:53

Bionic
Reading

Komentirajući zahtjev HEP-a za poskupljenjem grijanja od oko 37 posto u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan rekao je danas u Bukovlju kako misli da je to prijedlog koji treba razmotriti i vidjeti ima li utemeljenja

Poskupljenje od 37 posto je veliki udar na hrvatske građane i mislim kako se ozbiljno mora razmisliti je li to nužno potrebno i treba li HEP ići s takvim prijedlogom. Osobno mislim kako u HEP-u treba raditi uštede na drugim mjestima, a ne preko leđa hrvatskih građana, rekao je Dragovan, koji je u Bukovlju kraj Slavonskoga Broda bio na sportskim susretima županijskoga SDP-a.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u izjavi novinarima podsjetio je na Vladin paket mjera za ublažavanje posljedica suše koji djelomično sadržava i prijedloge zaštite standarda građana.

Kretanje cijena hrane na domaćem i europskom tržištu prati se na tjednoj bazi. Činjenica je kako je trend porasta cijena hrane prisutan na svim tržištima ali smatramo da ne bi trebao biti drastičan, kazao je Jakovina.

Ministar poljeprivrede dodao je kako očekuje i razumijevanje trgovačkog sektora jer, rekao je, ovo nije vrijeme za dodatno dizanje marži i dodatno zarade budući da platežna sposobnost građana ima svoje granice.

S mjerama koje donosimo pokušavamo izbalansirati i donekle zaštiti osjetljive sektore poljoprivredne proizvodnje. Trenutno su najveći izazovi i najveći problemi u stočarskom sektoru, napomenuo je ministar Jakovina

Na sportskim susretima SDP-a Brodsko posavske županije na izletištu Savus kraj Bukovlja okupili su se dužnosnici stranke iz svih slavonskih županija.

Komentirajući pripreme za lokalne izbore i moguće koalicije, Tihomir Jakovina, predsjednik brodsko-posavskog SDP-a, rekao je kako će polazište biti suradnja sa strankama s kojima koaliraju u Vladi i Hrvatskom saboru.

Zna se s kim nećemo ići u koaliciju i tko nije naš prirodni koalicijski partner ni na lokalnoj razini, poručio je Jakovina