donacija

Heineken donirao karlovačkoj bolnici novac za respirator i drugu opremu, a Stožeru 600 litara piva - bezalkoholnog

07.04.2020 u 16:52

Bionic
Reading

Karlovačka tvrtka Heineken Hrvatska donirala je karlovačkoj Općoj bolnici 370.000 kuna za nabavu važne opreme u borbi protiv koronavirusa, a stožeri Civilne zaštite dobili su veću količinu bezalkoholnog piva.

Kako je priopćeno iz tvrtke, novac je namijenjen za nabavu respiratora, monitora i videobronhoskopa za odjel intenzivne njege, a ostatak će se iskoristiti za kupnju medicinske opreme za osobnu zaštitu, za kojom trenutačno vlada povećana potražnja.

U priopćenju se navodi da se ravnatelj bolnice Ervin Jančić zahvalio Heinekenu "kao dobrom susjedu" jer se bolnici pridružio u borbi protiv pandemije Covida-19, te se nada da će donirana oprema i nakon pandemije godinama služiti pacijentima s respiratornim tegobama.

Predsjednik Uprave te tvrtke Odin Goedhart poručio je da su "teška vremena, ali krizu ćemo prevladati zajedno. Kad se trenutna borba s pandemijom završi, bit ćemo još povezaniji i bliži nego prije".

  • +7
U Općoj bolnici Karlovac otvoreno 'drive in' testiranje na koronavirus Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osim u novcu, Pivovara iz Karlovca poduprla je one koji su ponajviše angažirani u borbi protiv koronavirusa i iskazala solidarnost s njima, a državni i lokalni stožeri Civilne zaštite primili su donaciju od gotovo 600 litara bezalkoholnog piva.