borba protiv koronavirusa

Šukerova inicijativa; Hrvatski nogometni savez uplaćuje milijun kuna za pet hrvatskih bolnica

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 02.04.2020 16:29
  • Objavljeno 02.04.2020 u 16:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez (HNS) donirat će ukupan iznos od milijun kuna bolnicama u pet hrvatskih gradova za borbu protiv aktualne epidemije koronavirusa, priopćili su iz HNS-a

Na prijedlog predsjednika HNS-a Davora Šukera, Izvršni odbor Saveza donio je odluku kako će HNS donirati ukupno milijun kuna za nabavu opreme i medicinskih potrepština u pet hrvatskih bolnica diljem zemlje.

Tako će po 200.000 kuna za borbu protiv epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 biti uplaćeno Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu, kliničkim bolničkim centrima u Splitu, Osijeku i Rijeci te Općoj bolnici Pula.

'Iako je i nogomet ekonomski iznimno pogođen ovom epidemijom, smatramo da je ovo vrijeme za solidarnost i društvenu odgovornost te smo se zato odlučili za ovu donaciju. Vjerujemo da ćemo ovakvom donacijom bolnicama direktno pomoći našim sjajnim zdravstvenim djelatnicima i svim pacijentima, što je u ovom trenutku najvažnije. Radujemo se trenutku kad će nogomet opet uveseljavati ljude, a do tada, pokažimo odgovornost, budimo kod kuće i poštujmo sve mjere koje propisuju nadležne institucije', poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.