DOGORJELO DO NOKTIJU

Hebrang izvukao ruku iz vatre

15.10.2009 u 13:49

Bionic
Reading

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang povukao je svoju izjavu da je 'spreman za bivšeg ministra obrane i unutarnjih poslova Berislava Rončevića staviti ruku u vatru'

Dogodilo se to uoči sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva Sabora, na kojoj bi se ono trebalo očitovati o zahtjevu Državnog odvjetništva da se HDZ-ovom Berislavu Rončeviću oduzme imunitet, zbog kriminala u nabavi kamiona za MORH 2004. Hebrang je bio najgorljiviji zagovornik Rončevićeve nevinosti.

'I dalje stavljam ruku u vatru za ono što je saborsko povjerenstvo reklo na taj dan, policija i revizija su tvrdile da nema nedjela, ja ne mogu izvan toga, ne bi bilo demokratski. Ako su pronađeni novi elementi, onda ću povući ruku iz vatre', rekao je Hebrang, potpredsjednik saborskog povjerenstva za istragu slučaja 'kamioni' i HDZ-ov kandidat za predsjednika.

Hebrangovu izjavu komentirao je SDP-ov Nenad Stazić, predsjednik saborskog Povjerenstva koje je svoj rad završilo izdvojenim zaključcima oporbe koja je tvrdila da se Rončevića treba istražiti, i HDZ-ovim da je 'Rončević čist k'o suza'.

Hebrang je nakon toga rekao da će izvući ruku iz vatre i mislim da mu je to pametna odluka, jer bi umjesto ruke mogao izgorjeti cijeli Hebrang ako tu ruku ne izvuče, s obzirom na to da je u to vrijeme bio potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo u vrijeme te afere 'kamioni' i s obzirom na to da je posve nevjerojatno da nije znao na koji se način u ministarstvu nabavljaju kamioni', rekao je Stazić