SUĆUT OBITELJI SALOPEK

HDZ: Zgroženi smo nepotvrđenom strašnom viješću

12.08.2015 u 20:31

Bionic
Reading

Iz HDZ-a su u srijedu izrazili zgražanje još uvijek nepotvrđenim informacijama da su pripadnici Islamske države pogubili hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, te su izrazili sućut njegovoj obitelji

'HDZ je zgrožen još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka. U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina. HDZ najdublje i najiskrenije suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka', navode iz HDZ-a u priopćenju.

Upozoravaju kako je i ovaj slučaj potvrda da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti.

'Takav barbarski čin, ne samo da izaziva zgražanje Hrvatske, nego i cijelog slobodnog svijeta. Čin smaknuća udar je na sve ljude - na čovječanstvo, civilizacijske vrijednosti i demokraciju. Slobodni svijet nailazio je na puno teških izazova u povijesti i nikad nije pokleknuo pred silama zla i mraka. Ako se dogodilo ono najgore, Tomislavova i ostale žrtve samo jačaju našu odlučnost u toj borbi', ističu u HDZ-u.