NOBILO UDARA DALJE

'HDZ vidim kao jedno krilo Saveza komunista Hrvatske'

05.11.2011 u 12:27

Bionic
Reading

Odvjetnik Anto Nobilo rekao je za Jutarnji list da je ovo što sada znamo samo 'dječja igra' te da će se pravi razmjeri pljačke države doznati tek nakon izbora

Nobilo smatra da je uhićenje Boljkovca samo dio kampanje Tomislava Karamarka koji nakon izbora želi preuzeti vodeću poziciju u HDZ-u.

Ističe da HDZ radi suicid odstranjivanjem svojeg antifašističkog krila. 'Osobno HDZ vidim kao jedno krilo Saveza komunista Hrvatske, napravljeno od onih koji su iz komunističke partije otpali sedamdesetih godina, dakle prije njene demokratizacije koja će se dogoditi desetak godina poslije', kaže Nobilo.

Očekuje da će do pravog obračuna s korupcijom doći nakon 4. prosinca kad nova vlast uđe u ministarstva i javna poduzeća.

'Uvjeravam vas, ovo sve do sada je bilo tek grebanje po površini. Najgore tek slijedi. Fimi Media je dječja priča prema onome što će koalicijska vlast otkriti kad preuzme državu', rekao je Nobilo.

Najavljuje da će se na meti istraga naći i Jadranka Kosor. 'Za vratom joj visi i to što nikada nije objašnjeno što se događa u interregnumu od trenutka kad je od Ive Sanadera preuzela predsjedničko mjesto i HDZ-ovu blagajnu do trenutka kad je torba s crnim fondom napokon predana Državnom odvjetništvu', rekao je Nobilo u intervjuu za Jutarnji list.