brkan žestoko

HDZ tvrdi da su otkaze u Gradskoj upravi Makarske dobili oni koji nisu glasali za SDP

03.06.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Jure Brkan (Klub zastupnika HDZ-a) upozorio je u petak na otkaze u Gradskoj upravi Makarske tvrdeći da su otkaze dobile osobe koje nisu glasači SDP-a

„Dobili su otkaze samo zato jer nisu glasali za SDP-ovog gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića” , ustvrdio je Brkan u slobodnom iznošenju stajališta.

Kaže u posljednjih dva tjedan nekoliko osoba dobilo je rješenja o stavljaju na raspolaganje na razdoblje od mjesec dana do šest mjeseci nakon čega ostaju bez posla. Dodao je da neki jesu članovi HDZ-a a neki ne.

"Dobili su otkaz jer ne žele da u upravi radi itko tko nije glasač SDP-a i misli drugačije od SDP-a”, ocijenio je Brkan i ustvrdio „jednopartijski sistem u punoj slavi iz 1945. u Makarskoj je zaživio 2022”.

Vilim Matula (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) osvrnuo se u slobodnom govoru na izgubljeni sudski spor HRT-a protiv predsjednika HND-a Hrvoja Zovka.

„Višestruko sudsko maltretiranje uglednog novinara i njegove obitelji traje već 4 godine (..) a glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb svom prethodniku i nekadašnjem stanovniku Remetinca Kazimiru Bačiću čitavo vrijeme čuva radno mjesto i protiv njega njega nije podigao tužbu za povredu ugleda i časti”, rekao je Matula.

Dotaknuo se i prijedloga novog ugovora HRT-a i Vlade za razdoblje od 2023. do kraja 2027. kojim se, tvrdi Matula, predlaže smanjenje obaveze udjela informativnih emisija na svim stanicama radija te prvom i drugo programu televizije.

„Znači HRT potiče lažno novinarstvo i lažne reportaže koje se prikriveno financiraju i sponzoriraju a prostor za pravo novinarstvo smanjuje”, ustvrdio je Matula.