KAMPANJA SE NASTAVLJA

HDZ proziva: Josipovićevi prijatelji pozivaju na linč!

31.12.2014 u 13:41

Bionic
Reading

HDZ je odlučio 2014. zaključiti konferencijom za medije na kojoj se obračunao s izjavama predsjednika Ive Josipovića, premijera Zorana Milanovića i pojedinih članova Vlade u kojima ga oni prozivaju da su kriminalna organizacija. HDZ-ovcima je to neprihvatljivo jer smatraju da se na taj način rade podjele i nastavlja s prljavom kampanjom i u drugom krugu predsjedničkih izbora

Prema riječima Gordana Jandrokovića, HDZ će u drugom krugu voditi kampanju koja će težiti hrvatskom zajedništvu, a ne podjelama 'na naše i vaše'.

HDZ-ovci smatraju kako to nije put kojim Hrvatska treba ići.

'Više od 60 posto ljudi u prvom krugu izjasnilo se da želi promjene, da želi hrvatsko zajedništvo i bolju Hrvatsku. To će biti naša kampanja i poruke u drugom krugu', kazao je Jandroković.

Upitan ne radi li podjele u društvu predsjednik mladeži varaždinskog ogranka HDZ Igor Borovec te kako će on biti sankcionirana za napisano na Facebooku, Jandroković je odgovorio kako su se lokalni HDZ, mladež i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ogradili od neprihvatljivih poruka.

'Kakve će biti sankcije, o tome ćemo kad za to dođe vrijeme', istaknuo je Jandroković ne navodeći kad će to vrijeme biti, ali i ne propuštajući priliku kazati kako su aktualni predsjednik i premijer te napose predsjednikovi savjetnici posljednji dana svašta izgovorili.

'Što je sve Marko Rakar izgovorio na račun hrvatskih branitelja, a podsjetio bih i na izjave varaždinskog psihijatra Nenada Horvata koji se hvali prijateljstvom s Josipovićem na Facebooku. On je ondje napisao kako je šteta što 1945. nije dulje potrajala jer se onda ne bi dogodila 1990. To je poziv na linč. Nismo čuli da se Josipović ogradio od takvih izjava', zaključio je Jandroković.