ČESTITKE ZA OBLJETNICU OSNUTKA NDH

HDZ-ovac Turković vlasniku puba poslao proustašku poruku

10.04.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Željko Godač, vlasnik River puba u Karlovcu, kojem su članovi mladeži HDZ-a demolirali ugostiteljski objekt, primio je u petak zanimljivu SMS poruku. Ivan Turković, protagonist divljanja po pubu, čestita Godaču 68. obljetnicu osnutka Nezavisne Države Hrvatske

Mladoga HDZ-ovca Ivana Turkovića, sina Stjepana Turkovića, HDZ-ovog direktora gradske tvrtke Zelenilo, najvjerojatnije će izbaciti iz stranke zbog slanja proustaške SMS poruke Željku Godaču, piše Jutarnji list. Ivan Turković član je karlovačke Mladeži HDZ-a i sin potpredsjednika karlovačkog HDZ-a Stjepana Turkovića koji je i direktor gradske tvrtke Zelenilo.

'Poruku sam dobio ujutro, u 9.11 sati, s broja 098/181-7186, meni potpuno nepoznatog. Najprije me zbunio sadržaj SMS-a, čestitka povodom 10. travnja, dana kada je proglašena NDH, no bilo mi je jasno da se radi o provokaciji. Nazvao sam taj broj s drugog mobitela i javio mi se mlađi muški glas. Mladić mi se najprije nije htio predstaviti, no kada sam zaprijetio da ću ga, s obzirom na veličanje ustaštva, prijaviti policiji, rekao je da se zove Ivan Turković i da se ne sjeća da je poslao tu poruku. Sve mi je bilo jasno. Dečko je član Mladeži HDZ-a, sin Stjepana Turkovića, HDZ-ovog direktora gradske tvrtke Zelenilo', rekao je Željko Godač.

Godač je poruku doživio kao provokaciju i prijetnju s obzirom na brojne telefonske prijetnje koje je primao nakon događaja u River pubu. Nazvao je i Stjepana Turkovića kako bi mu prenio poruku koju dobio od njegova sina.

'Turković je bio zatečen i rekao je da će preko svojih veza provjeriti na serveru je li njegov sin doista poslao tu poruku te da će mi se javiti. Nije mi se više javljao', priča Godač.

U SMS poruci je pisalo:
'Na današnji dan, desetog travnja prije 68 godina, u Zagrebu, glavnom gradu svih Hrvata uz Božju pomoć i vjekovnu težnju hrvatskog naroda proglašena je Nezavisna Država Hrvatska! Prigodom ovog povijesnog jubileja, upućujem čestitke Hrvaticama i Hrvatima u domovini i diljem svijeta!