OPOVRGAVA NAVODE

HDZ-ovac automobilom udario djevojčicu na zebri: 'Ja sam zvao policiju'

06.05.2019 u 17:01

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek rekao je za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12 sati u Krapini udario djevojčicu, koja je nakon preventivnog pregleda u Općoj bolnici u Zaboku puštena kući jer nema ozljeda. Priopćenjem se oglasila i policija

"Osobno sam bio s majkom i djevojčicom u bolnici i nakon pregleda odvezao sam ih njihovoj kući", izjavio je Tušek. Rekao je da je u lakšoj prometnoj nezgodi svojim automobilom udario djevojčicu. Nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.

Potvrdio je da je osobno pozvao policiju, to jest načelnika Policijske postaje zato da se "što hitnije pošalje policijska patrola na mjesto nesreće".

"Pozvao sam načelnika Policijske postaje da pošalje patrolu na samo mjesto nesreće radi očevida. Bilo je i svjedoka kraj mene koji su točno čuli zbog čega sam zvao policiju. I dijete je nakon nesreće htjelo nastaviti i otići doma, ali sam joj rekao da moramo pričekati hitnu i policiju", rekao je Tušek te dodao da je djevojčica, a poslije i njezina majka, koja radi u Krapini, hitnom službom prevezena u zabočku bolnicu.

Rekao je kako se, nakon što je dao izjavu policijskim službenicima, požurio u zabočku Opću bolnicu, gdje je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su, ponovio je, pokazali da djevojčica na sreću nema ozljeda.

U Općoj bolnici u Zaboku nije se mogla dobiti informacija na hitnom prijamu zbog zaštite osobnih podataka, a osoba zadužena za odnose s javnošću, rečeno je, radi do 15 sati.

PRIOPĆENJE POLICIJE

Lake tjelesne ozljede, prekršajni nalog

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.).

Obavljenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registracijskih oznaka te se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza s ciljem propuštanja djeteta koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete.

Vozač osobnog automobila je na mjestu događaja alkotestiran te nije utvrđena prisutnost alkohola. Djetetu je pružena liječnička pomoć u OB Zabok gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog.

'Nije istina da sam htio pobjeći'

Nekoliko sati nakon nesreće, Žarko Tušek rekao je kako je istina da je udario djevojčicu osobnim automobilom na pješačkom prijelazu, no da nije istina da je htio pobjeći s mjesta nesreće ni da je telefonirao kada se nesreća dogodila kao što se prvotno pisalo po društvenim mrežama.

'Nije istina da sam htio pobjeći jer sam ja bio taj koji je zvao policiju. Ja sam se polukružno okrenuo da bi stao automobilom sa strane', izjavio je Tušek za Zagorje.com.

Djevojčicu koja, kako je ispričao Tušek, ima lakše ozljede, otpratio je u bolnicu gdje je pričekao da ju pregledaju liječnici.

'Curicu i njenu majku sam nakon bolnice odvezao kući. Nemam nikakvog drugog komentara, hvala Bogu da je sve dobro završilo', kratko je rekao saborski zastupnik.

Žarko Tušek sudjelovao je u siječnju 2016. godine u stravičnoj prometnoj nesreći u Zlataru, gdje su život izgubila dvojica mladića.

Zagorje.com tada je izvijestio da se nesreća dogodila u 18:15 sati, a u sudaru su sudjelovali automobili golf i renault, kojim je upravljao Tušek. On je završio u bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama, a od teških ozljeda spasili su ga zračni jastuci.

PU krapinsko-zagorska izvijestila je da se golf, u kojem su bili mladići, vjerojatno zbog skliske ceste i prevelike brzine zabio u renault megane.

U golfu, koji je nakon sudara izletio s ceste i zabio se u ogradu, bila su četvorica mladića. Poginuli su 23-godišnji i 29-godišnji mladić, teške tjelesne ozljede zadobio je 22-godišnji mladić, a lakše je ozlijeđen 20-godišnjak.