VESNA PUSIĆ:

HDZ-ova zbrinjavanja pred izbore apsolutna su manipulacija

  • Autor: Ante Srzić
  • Zadnja izmjena 10.11.2011 13:27
  • Objavljeno 10.11.2011 u 12:46
Vesna Pusić

Vesna Pusić

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Raspisivanje natječaja za 800 kadrovskih imenovanja u policiji, 156 unapređenja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) te raspisivanje natječaja za nove diplomate u misiji pri Europskoj uniji u Bruxellesu i u nekih drugim veleposlanstvima u svijetu Vesna Pusić, kandidatkinja Kukuriku koalicije za ministricu vanjskih poslova, smatra da su apsolutna manipulacija

'To je nešto što se moglo napraviti danas i za mjesec ili dva dana, a ne zadnjim snagama prije izbora', smatra Pusić. Za nju je akcija zbrinjavanja kadrova neposredno pred izbore nedopustiva.

'Trebat će vidjeti na koji je način to rađeno, što je rađeno tijekom mandata tehničke vlade nakon raspuštanja Sabora, ali i pri kraju zasjedanja Sabora. Tu je apsolutno riječ o manipulaciji', naglašava Pusić. Nakon izbora nova vlast će morati provjeriti što je i po kojim kriterijima i na koji način su odrađeno vezano uz kadroviranja u MVEPI, MUP i drugih institucijama neposredno pred izbore.

'Također sve što ima financijske posljedice, na što je potrošen novac iz proračuna je i protuzakonito', poručuje Pusić. Ako misle pobijediti na izborima, zapitala je Pusić još uvijek vladajuće, zašto provode ovakva kadroviranja sada, a ako ne misle, to opet ne bi trebali raditi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!