predsjedništvo hdz-a

HDZ-ov veteran Božidar Kalmeta za koaliciju s HNS-om: Za njih ima mjesta u Vladi

06.06.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Uoči početka sjednice HDZ-ova predsjedništva njegov član Božidar Kalmeta izjavio je u utorak novinarima kako je on za koaliciju s HNS-om, jer u ovom trenutku Hrvatskoj treba sigurnost, stabilnost i gospodarski rast i to što se u HDZ-u s HNS-om ideološki i svjetonazorski možda razlikuju to u ovim času apsolutno nije bitno niti treba biti bitno

Upitan hoće li stranačka baza prihvatiti takvu koaliciju, Kalmeta je rekao kako je on čovjek baze i da je baza s kojom on komunicira apsolutno za. 'Mi smo pobjednička baza dolje odakle ja dolazim', dodao je.

Na pitanje treba li HNS dobiti ministarska mjesta, Kalmeta je odgovorio kako nije na njemu da o tome govori, no da imaju kvalitetnih ljudi, pogotovo u gospodarstvu, stručnih ljudi, koji bi, po njemu, sigurno mogli naći mjesto u Vladi.

Član HDZ-ova Predsjedništva Darko Milinović je rekao novinarima kako HDZ ne može pristati na bezuvjetnu suradnju s bilo kim. Podsjetio je da je prije šest do osam mjeseci bio protiv suradnje s Mostom i da je predlagao suradnju s drugim političkim opcijama. 'Sad je to došlo na vidjelo, vidjet ćemo', rekao je Milinović i dodao kako on nije sudjelovao u pregovorima i nije pobornik bezuvjetne suradnje.

'Čut ćemo što će predsjednik stranke predložiti Predsjedništvu i ako procijenim da je to dobro za Hrvatsku bit ću za', rekao je Milinović.