opravdava svoj stav

HDZ-ov načelnik o premlaćivanju migranata: 'Samo neka mlate! I ja sam nekada na paši krave tuko'

09.10.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Nakon što je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak potvrdio da su hrvatski policajci sudjelovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH, uslijedila je i njihova suspenzija. No dok zgražanje međunarodne javnosti ne prestaje, šokiraao je komentar HDZ-ovog načelnika Velike Ludine

'Samo neka mlate! I ja sam nekada na paši krave tuko jer marva ide u kvar sve dok ne dobije...'

Komentar je to Dražena Pavlovića (HDZ) načelnika općine Velika Ludina ispod Facebook objave lokalnog portala Kutina info, koji je objavio snimku na kojoj se vidi kako migrante na granici mlate palicama, ali i izjavu potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, koji je potvrdio da je riječ o hrvatskim policajcima.

'Dobro, to je tu naš portal gdje se zezamo', započeo je HDZ-ov načelnik te za 24 sata krenuo pojašnjavati svoj stav o postupanju hrvatskih policajaca nad migrantima.

'Slušajte, ako netko tri puta hoće ući negdje gdje ne smije ući, a kako ćeš ga spriječiti? Mislim to je definitivno tako. Kako mu možeš reći lijepo, gle nemoj ići. Moraš ga prepratiti nekamo gdje treba i to je tako. Ja tako mislim', kazao je Pavlović.

Upitan smatra li da je u redu da ih se mlati, Pavlović objašnjava: 'Gledajte, ako ne možete drugačije, što mislite. Naravno da ne možete nekoga tko vam deset puta prođe preko granice i deset puta ga vraćate nazad...jednostavno nema drugog načina. Ne možete vi njima pisati zamolbe'.

'Nema tu nasilja, gospođo ljudi rade svoj posao. Zbog čega oni nose te palice. Znači te palice imaju nekakav okvir. E sad taj okvir zakonski se može tumačiti na razne načine. Oni nisu tete u vrtiću, razumijete. Oni su policajci koji čuvaju granicu. Pogledajte što sam podijelio na Facebooku. Ne pada mi na pamet da bih ja išao u neku zemlju, tako preko nekakve šume ili rijeke, da bih ilegalno ulazio u neku zemlju i da bi prošao nekažnjeno. Pa ne može to tako', rekao je Pavlović. 

Na konstataciju da su policajci suspendirani, HDZ-ov načelnik uzvratio je kako ima pametnijeg posla te da nema vremena za ovakve razgovore.  'Nisam dogovorio s vama danas za razgovor i nemam vremena momentalno. Radim nešto pametnije', kazao je Pavlović i prekinuo poziv.