UZ PODRŠKU BUTKOVIĆA

HDZ-ov Damir Rukavina u utrci za još jedan mandat gradonačelnika Crikvenice

24.04.2021 u 15:52

Bionic
Reading

HDZ-ov gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina predstavio je u subotu svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika a podupro ga je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministar Butković, ujedno predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Primorsko -goranske županije, rekao je kako podupire sposobnu i uspješnu ekipu na čelu s aktualnim gradonačelnikom Rukavinom.

Crikvenica ima uspješno rukovodstvo i može biti primjer kako se mora voditi lokalna politika i osmišljavati projekte te povezati sa svima koji mogu pomoći u financiranju - Vladom, europskim fondovima, županijom, navodi se u priopćenju.

Butković je istaknuo kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira izgradnje lukobrana u Crikvenici s 15 posto sredstava, dok se 85 posto financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Kazao je i kako je u druge projekte u Crikvenici, u kojima su sudjelovala i druga ministarstva, uloženo više od 50 milijuna kuna.

Kandidat za gradonačelnika Damir Rukavina rekao je kako su on i njegov tim u protekla tri mandata bili nositelji brojnih projekata te realizirali sve obećano. Neki od kapitalnih projekata su uređenje središta Crikvenice, središta Selca, plaže Jadranovo, groblja Zoričići i sportskih objekata.

Grad je u razne projekte uložio više od 300 milijuna kuna svojih sredstava te dodao da su uspješno rukovođenje gradom prepoznali i privatni investitori a jedno takvo ulaganje je i uređenje hotela Miramare.