poruka iz središnjicE

HDZ izvukao artiljeriju: Most ugrožava nacionalne interese zbog lokalnih izbora

  • Marko Špoljar
  • Zadnja izmjena 28.04.2017 10:03
  • Objavljeno 27.04.2017 u 12:45
Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najurio Mostove ministre iz Banskih dvora, iz središnjice HDZ-a tportal doznaje kako je HDZ spreman na sve - pa i na nove parlamentarne izbore. Pritom optužuje Most da je zbog lokalnih izbora spreman ugroziti nacionalne interese

'Andrej Plenković povukao je današnji potez radi zaštite državnih interesa u situaciji u kojoj su svi makroekonomski pokazatelji - fantastični', kaže za tportal izvor iz središnjice HDZ-a.

Tvrdi kako Most 'nije ništa naučio o važnosti političke i gospodarske stabilnosti'.

'Oni su opet zbog uskih interesa vezanih uz lokalne izbore krenuli s populističkim potezima. Zbog lokalnih izbora spremni su ugroziti nacionalne interese', kaže izvor iz HDZ-a i napominje da je Most kriv za ugrožavanje 'ovog projekta'.

Dakle HDZ poručuje da će Most, a ne Plenković, biti krivac za eventualne nove izbore nakon pada vlade HDZ-a i Mosta.

'Sada su sve opcije na stolu. Jedna je da Most preispita svoja stajališta i postane lojalan partner. Druga opcija je preslagivanje saborske većine, pri čemu bismo računali i na dio Mostovih zastupnika. I treća opcija su, naravno, izbori. Zašto ne bismo išli na nove izbore?', zaključuje izvor iz središnjice HDZ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal