KURET NA TANKOM LEDU

'HDZ je pokazao da nije u dobrom stanju'

20.05.2009 u 14:51

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret još uvijek nije odlučio hoće li uopće pozvati svoje glasače da u drugom krugu podrže nekog od njegovih protukandidata, Željka Keruma ili Ranka Ostojića

Kaže da će odluku donijeti kada vidi kako se u kampanji ponašaju preostala dva kandidata: 'Zasad se ne želim svrstavati, ali odlučit ću sam, imam pravo na svoje mišljenje bez obzira na odluku stranke. HDZ-u sam zahvalan na prilici da 22 mjeseca budem gradonačelnik, no ja ostajem dosljedan sam sebi. Grad mi je iznad svega', kazao je Kuret za Slobodnu Dalmaciju.

'Obojica, i Kerum i Ostojić, imaju još puno učiti da bi uopće shvatili koliko smo mi radili, moraju me uvjeriti da su dostojni ovog mjesta', dodaje Kuret.

Kuret je zadovoljan svojim rezultatom na izborima, kao i činjenicom da je skupio nekoliko tisuća glasova više i od HDZ-a. 'Stranka je pokazala da nije u dobrom stanju', navodi Kuret. Još uvijek aktualni splitski gradonačelnik prilično je suzdržan oko sve glasnijih spekulacija da je žrtvovan u ime HDZ-ova dogovora s Kerumom.

Sanaderovu izjavu da su HDZ-ovi glasači izabrali Keruma, prokomentirao je riječima: 'To je očito', dok je svoju izjavu da ga 'ne zanima što su Ivo, Jerko (Rošin) i Kerum dogovorili', obrazložio vlastitim stavom:

'Time sam pokazao da mi je Split iznad svega, imam vlastito mišljenje i nisu istinite manipulacije koje se plasiraju o tome da ni o čemu ne odlučujem. Meni je stalo da ostanem vezan uz grad jer mislim da mogu dati još puno, Split je važniji od politike.' Kaže da je mjesto u Gradskom vijeću odbio jer 'nije čovjek koji bi jednom mjesečno dolazio na sjednice, već operativac koji želi raditi'.