unutarstranački izbori

HDZ bira između Plenkovića i Kovača

15.03.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Unutarstranački izbori u HDZ-u na kojima se bira vodstvo stranke - predsjednik, zamjenik predsjednika te četiri potpredsjednika održavaju se u nedjelju

Za predsjednika HDZ-a natječu se aktualni predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković koji predvodi tim "Odvažno za Hrvatsku" i kandidat tima "Opcija za promjene" Miro Kovač.

U timu "Odvažno za Hrvatsku" kandidat za zamjenika predsjednika je Tomo Medved, dok su kandidati za potpredsjednike stranke Oleg Butković, Branko Bačić, Ivan Anušić te Zdravka Bušić.

U "Opciji za promjene" Ivan Penava kandidat je za zamjenika predsjednika dok su Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić kandidati za potpredsjednike stranke.

Za potpredsjednike stranke kandidirali su se i neovisni kandidati Ivan Kujundžić i Hrvoje Tomasović.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan poslao je u petak predsjednicima stranačkih izbornih povjerenstava preporuke o provođenju mjera zaštite od širenje koronavirusa tijekom unutarstranačkih izbora. Središnje izborno povjerenstvo bit će smješteno u Središnjici HDZ-a (od 8 do 19 sati, Trg žrtava fašizma 4). Izborni stožer "Odvažno za Hrvatsku" bit će otvoren novinarima u prostorijama Matica hrvatske (iza 19 sati Ulica Matice Hrvatske 2), a izborni stožer "Opcije za promjene" u hotelu Panorama (od 19 sati, Trg Krešimira Ćosića 9).