NASTAVAK POLITIČKE SVAĐE

HDSSB ne bi prihvatio podršku Stožera za obranu Vukovara

10.05.2013 u 12:59

Bionic
Reading

HDSSB, kao stranka, nikada nije pozivan, niti bi ikada zahtijevao ili prihvatio ponudu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u smislu podrške svom političkom radu i angažmanu, izvjestili su iz vukovarske organizacije HDSSB-a u povodu optužbi koje su na račun te stranke izrečene jučer na konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Predsjednik Stožera Tomislav Josić, na konferenciji za novinare održanoj povodom napuštanja Stožera glasnogovornika Zdravka Komšića i Damira Madune, koji je i član HDSSB-a, naveo je da su Komšić i Maduna otišli jer nisu mogli ostvariti osobne i ambicije HDSSB-a koji je pokušao djelovati kroz Stožer.

'HDSSB je poštivao ono što je Stožer nekada imao, a to je njegova apolitičnost i samim tim i snaga koja može samostalno donositi svoje odluke bez ičijeg tutorstva, posredovanja i zastupanja političkih stavova. Ponosni smo na rad i angažman našeg člana Damira Madune u radu i kreiranju stavova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te podržavamo njegovo istupanje iz Stožera', navodi se u priopćenju za javnost vukovarskog HDSSB-a.

Dodaje se kako je HDSSB oduvijek podržavao opravdane zahtjeve Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a sada osuđuje 'manipulaciju Stožerom od strane koalicije HDZ i HSP dr. Ante Starčevića, koji žele uvesti Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u svoju predizbornu kampanju i tako diskreditirati sam Stožer'.

Bivši glasnogovornik Stožera Damir Maduna za Hinu je izrazio ogorčenost optužbama koje su iz Stožera izrečene protiv njega na konferenciji za novinare rekavši, kako 'ne može vjerovati da mu to rade njegovi bivši suborci i prijatelji'.

'Do prije dva dana nitko od njih nije niti znao da sam član HDSSB-a, a sada je to problem. Nikada mi nije palo na pamet stranku čiji sam član, pokušati promovirati u Stožeru već sam se oduvijek zalagao za apolitičnost Stožera jer mislim da samo na taj način možemo sačuvati stečenu vjerodstojnost, koje međutim sada više nema', ustvrdio je Maduna.

Komšić i Maduna Stožer za obranu Vukovara napustili su nakon odluke većine članova Stožera da u predizbornoj kampanji za gradonačelnika i vukovarsko Gradsko vijeće Stožer podrži koaliciju HDZ-HSP dr. Ante Starčević-DC-HSLS-BUZ. Njih dvojica smatrala su međutim da Stožer mora ostati nestranački i izvan djelovanja političkih stranaka.