MINISTAR POD PALJBOM

Hasanbegović se oglasio o ostavci, prosvjedima i buntu glumaca

Bionic
Reading

Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski, primio je u palači Ranjina novoizabranog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je komentirao jučerašnji prosvjed 'izdajnika' u Zagrebu

'To je demokratsko pravo, mi smo demokratska zemlja gdje postoji sloboda govora, okupljanja i izražavanja svojih političkih i nepolitičkih zahtjeva', kazao je Hasanbegović, piše Dubrovački vjesnik.

Na upit kako se traži njegova ostavka ministar je kratko odgovorio da to 'nije na dnevnome redu'., a osvrnuo se i na istupanje 50-tak glumaca iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika jer se vodstvo Društva nije htjelo očitovati o peticiji protiv novoizabranog ministra kulture.

'To je njihovo pravo, manji dio je time iskazao svoje nezadovoljstvo, većina članova nije krenula tim putem', rekao je Hasanbegović i pojasnio zašto je smijenio ravnateljicu Hrvatskog povijesnog muzeja.

'Ravnateljica nije smijenjena, ona je bila vršiteljica dužnosti, prethodno je ministar raspisao natječaj na koji se javilo više kandidata i temeljem pristiglih životopisa odabrana je nova ravnateljica Hrvatskog povijesnog muzeja', zaključio je ministar kulture.