TELEVIZIJSKO GOSTOVANJE

Hasanbegović: Ljevica u Hrvatskoj ima novog vođu, a to je Andrej Plenković

25.05.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Na televiziji N1 u petak je gostovao saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović koji je prokomentirao aktualnu političku situaciju ocijenivši pritom premijera Andreja Plenkovića kao 'administratora' koji je svojim potezima postao novi vođa hrvatske ljevice

Obzirom na aferu Hotmail, Hasanbegović je gostujući na televiziji N1 trenutnu Plenkovićevu političku situaciju ocijenio riječima kako se premijer nalazi u poziciji u kojoj je bio od prvog dana otkako je došao na vlast.

'On nije ni političar ni državnik nego administrator. Ova Vlada će od danas i formalno imati status tehničke Vlade, odnosno služit će za održavanja statusa quo. Plenković će egzistirati do trenutka kada različiti interesni lobiji unutar HDZ-a ne odluče suprotno', mišljenja je Hasanbegović.

Upitan da otkrije imena onih u čije ime će Plenković 'administrirati', zastupnik Neovisnih za Hrvatsku je kazao kako se nakon objave elektroničke pošte u aferi Hotmail pokazala 'temeljna činjenica da u Hrvatskoj postoji jaka duboka država i slaba službena država koja je instrument te duboke države'.

'Plenković je dao dobar šlagvort nazivajući skupinu tih financijskih mešetara podizvođačima. Oni nisu podizvođači nego izvođači. Podizvođač je hrvatska država. Podsjetimo na činjenicu da je mentor ove mešetarske skupine bivši ministar financija s kraja 90-ih godina, a on je i mentor bivše ministrice gospodarstva, a koja je nakon izbora ušla u Vladu ne kao izraz volje birača HDZ-a ili izraz volje te stranke nego kao osobni odabir Plenkovića. Gospođa Dalić je gospodin Plenković, a gospodin Plenković je gospođa Dalić', kazao je bivši ministar kulture.

  • +52
Sva lica Zlatka Hasanbegovića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Na pitanje, pak, kakvi su danas stavovi birača HDZ-a, Hasanbegović je kazao kako će odgovor na to pitanje dati sljedeći izbori.

>>> Najmoćnija i najomraženija: Tko je Martina Dalić

'Gdje su birači HDZ-a je pitanje koje ima obilježja kvadrature kruga. Imamo vrstu političke shizofrenije. Plenković je došao na vlast temeljem birače potpore i onda ju je pogazio i formirao Vladu koja je po vrijednostima nespojiva s vrijednostima tih birača. Nakon usvajanja Istanbulske konvencije, koja će se pokazati kao početna točka sunovrata Plenkovića, imamo paradoks da politička ljevica sada ima novog vođu koji se zove Andrej Plenković', zaključio je Hasanebgović.