O AKTUALNIM TEMAMA

Plenković o oporbi unutar HDZ-a: Ako netko želi plakati nakon svih naših pobjeda, neka plače

03.05.2018 u 20:14

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u intervjuu za Novu TV komentirao je aktualnu političku situaciju u zemlji

Premijer Andrej Plenković je i kazao kako ne namjerava ići u rekonstrukciju Vlade te da mu nije jasno od kuda je došao taj spin. Za rast popularnosti Živog zida je ustvrdio da je problem antisistemski stranaka europski problem i da im je program 'šupalj da ne može biti šuplji.

Plenković smatra da je sve u redu unutar HDZ-a, a znakovito je poručio da ćemo vidjeti hoće li Miro Kovač i Davor Ivo Stier i ubuduće zadržati svoje političke poziciju unutar HDZ-a nakon što su glasovali protiv Istanbulske konvencije.

Za odnos s potpredsjednikom HDz-a Milijanom Brkićem je ustvrdio da je dobar.

Na inzistiranje novinarke da ipak postoji skupina nezadovoljnika njegovim načinom vladanja HDZ-om premijer je kazao da nakon svih pobjeda i nakon što je sanirao dug stranke ako netko želi plakati i reći da mu nije dobro neka plače.

  • +13
U Otočcu Svečanom sjednicom obilježen je Dan vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Plenković je siguran u postizanje nagodbe između vjerovnika Agrokora.

'Ja sam uvjeren da će se nagodba postići. Ono što ja mogu učiniti je da sa strane Vlade napravimo dodatne napore kako bi se do 10. srpnja okončao proces nagodbe i da novi Agrokor krene na zdravim temeljima, da radna mjesta i zaposlenici ostanu. Dobavljači i to ne samo mali, već i oni veliki usporedivim restrukturiranjima ovoga tipa prošli su nezamislivo dobro…', istaknuo je premijer.