bolji uvjeti na cestama

HAK: Za sve skupine vozila otvorene A1, A6 i Jadranska magistrala

23.01.2024 u 07:37

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila otvoreni su: A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala, stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka, Krčki i Paški most te most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, izvijestili su u utorak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK)

Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac zbog snijega i poledice.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i Zadarskoj županiji.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju. Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t.

U pomorskom prometu nema poteškoća.