stanje u prometu

HAK upozorava: Kolnici mjestimice mokri te vlažni i skliski

22.09.2022 u 07:56

Bionic
Reading

Kolnici su jutros mjestimice mokri te vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle, javio je Hrvatski autoklub (HAK) dodajući da je promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na dionici autoceste A1 od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakih bočnih udara bure, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Zbog radova večeras će biti zatvorene ceste na nekoliko dionica. Od 22 do 5 sati na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče bit će zatvorena dionica između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera; od 21 sat d0 3 sata na autocesti A3 Bregana-Lipovac na najviše petnaest minuta bit će prekinut promet u zoni čvora i NP Okučani u smjeru Bregane, zbog uključivanja izvanrednog prijevoza; a od 22 sata do 5 sati bit će prrekinut promet između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko u oba smjera.

Od 22.rujna u 07:00 sati do 30.rujna u 15:00 sati na čvoru Sveta Helena, zbog izvanrednog održavanja, zatvoreni su: ulazni krak iz smjera Vrbovca/Bjelovara u smjeru Zagreba; izlazni krak iz smjera Zagreba prema naselju Sveti Ivan Zelina; izlazni krak iz smjera Bjelovara/Vrbovca u smjeru naselja Sveti Ivan Zelina.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su: državna cesta DC36 na dionicama Jamnička Kiselica-Lijevo Sredičko i u mjestu Gradec Pokupski; županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste); nerazvrstane ceste u mjestu Brežani; zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Gašparci-Hrvatsko; za sav promet zatvorena je LC58007 Gerovo-Hrib neposredno prije naselja Hrib (mogućnost urušavanja kolnika). Lokalno je dozvoljeno stanovnicima Gerova. Obilazak: ŽC5185 Mali Lug preko nerazvrstane ceste Barake-Magušari-Hrib.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.