promet

HAK poziva na oprez zbog psa na autocesti A7 između tunela Katarina i Trsat

04.10.2020 u 09:58

Bionic
Reading

Zbog psa uočena na autocesti A7 između tunela Katarina i tunela Trsat vozači trebaju voziti oprezno, kao i po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK)

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja u zoni radova.

Zbog povremeno pojačanoga prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su u splitskom okružju katamaranska linija 9602, Vis - Split, katamaranska linija 9603 Jelsa - Bol -Split,  katamaranska linija 9604, Ubli - V. Luka- Hvar -Split, a u riječkom okružju katamaranske linije 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijekai  9309 Novalja - Rab - Rijeka.

U 10:30 uspostavlja se promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada- Pakoštane- Biograd prema plovidbenom redu.

Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe koji se može pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.